Εν όψει της 64ης επετείου μνήμης των Σεπτεμβριανών, η εθελοντική ομάδα «Ρωμιών Πράξεις» και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μακροχωρίου Κωνσταντινουπόλεως  σε συνεργασία με τους Δήμους Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης και ομιλητές θα είναι οι δημοσιογράφοι κ. Χρίστος Βασιλόπουλος και Δημήτρης Πετρόπουλος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αποσπάσματα της δημοσιογραφικής τους έρευνα από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», καθώς και ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ακολούθως, ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μακροχωρίου Κων/πόλεως «Το Έβδομον του Βυζαντίου» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Γιατί;» με θέμα εμπνευσμένο από τα Σεπτεμβριανά και αφηγητή τον δημοσιογράφο και εκδότη κ. Αλέκο Παπαδόπουλο.

Παράλληλα, στον χώρο του Δημαρχείου θα λειτουργεί έκθεση με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (τουρκικών, ελληνικών, κυπριακών) που εκδόθηκαν τις κρίσιμες μέρες του πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955 και θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της ΕΡΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here