Μήνυμα του 112 έλαβαν το πρωί οι κάτοικοι στην Περιφερειακή ενότητα της Ρόδου λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Τετάρτης.
Υπό έλεγχο τέθηκε χθες βράδυ η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και μετέτρεψε σε αποκαΐδια περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.
Την νύχτα στην περιοχή του μετώπου παρέμειναν πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, ενώ και σήμερα συνεχίζεται η αυξημένη επιφυλακή σε όλο το νησί, λόγω του υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο «περισσότερο μας απασχόλησε η κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς».
Νωρίτερα ανακοινώθηκε η επιβολή προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές για σήμερα, από τις 14:00 ως τις 06:00 της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου (Ρόδος, Σύμη, Χάλκη, Τήλος, Καστελλόριζο).
Η απόφαση πάρθηκε επειδή τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 5 – το υψηλότερο- ως προς τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Ειδήσεις σήμερα:
- Άραχθος. Στην Πάτρα η μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος του 12χρονου. Τα υπόλοιπα όργανα σε Ιταλία και τη Γερμανία
- Γιατρός ομολόγησε ότι έδινε παράνομα κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι. Δίδασκε στον βοηθό του ηθοποιού πως να του το χορηγεί
- Τι απαγορεύεται να μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο μας σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ. Τα πρόστιμα
- Άνοδος της θερμοκρασίας, που αναμένονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες. Αναλυτική πρόγνωση
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ