Μηνύματα 112 θα σταλούν σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική. Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Μηνύματα 112 θα σταλούν σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική. Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Μηνύματα από το 112 θα σταλούν μέσα στην ημέρα σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική, όπως ανακοινώθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της κακοκαιρίας “Barbara”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Αρτοποιό, αυτές είναι οι περιοχές που αναμένεται να “χτυπηθούν” σε πρώτη φάση από τον χιονιά το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή.

Εξετάζεται η πιθανότητα να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον, ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι η αστυνομία θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

“Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ακόμα και σε περίπτωση ύφεσης των φαινομένων. Η κακοκαιρία θα είναι έντονη και θα έχει διάρκεια. Είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες”, συμπλήρωσε ο κ. Αρτοποιός.

Στους δρόμους Αστυνομία, Πυροσβεστική και στρατός

Σύμφωνα με την ενημέρωση, αποφασίστηκε ακόμη η διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και δυνάμεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε σταθμούς βάσης, ιδιαίτερα στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν.

“Ειδικότερα στην Αττική, έχουν δημιουργηθεί δέκα σταθμοί βάσης σε κομβικά σημεία, κυρίως στα βόρεια της Περιφέρειας. Ήδη διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στους δρόμους για την προμήθεια και χρήση αντιολισθητικού εξοπλισμού”, προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr