Τρεις χιλιάδες χρόνια μετά την ίδρυσή του και έπειτα από αιώνες σιωπής, το Αρχαίο Θέατρο της Καρθαίας στην Κέα ζωντάνεψε για δεύτερη φορά. Πλήθος κόσμου μπήκε σε βάρκες και φουσκωτά για να φτάσει στον απομονωμένο όρμο όπου κάποτε χτύπαγε η καρδιά του νησιού. Εκεί υπήρχαν σημαντικά ιερά και θέατρο.

Η αναστήλωση και συντήρηση της Καρθαίας την ανέδειξε σε σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και η προσπάθεια αυτή έλαβε το «Βραβείο Europa Nostra 2017». Έκτοτε ο Δήμος Κέας αναβιώνει το θέατρο με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Φέτος ήταν η σειρά της Καμεράτας.

Με τα πόδια μέσω μονοπατιού, αλλά κυρίως από τη θάλασσα με βάρκες και φουσκωτά, οι επισκέπτες βρέθηκαν στο θεατράκι της Καρθαίας και χειροκρότησαν τους μουσικούς της Καμεράτας. Από την πασίγνωστη “Μικρή Νυχτερινή Μουσική” του Β. Α. Μότσαρτ, στους εντυπωσιακούς ρουμάνικους χορούς του Μπ. Μπάρτοκ, το διάσημο ορχηστρικό σύνολο θα μας οδηγήσει σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με εύρος δύο αιώνων.

Η ορχήστρα της ΚΑΜΕΡΑΤΑ, που με το διεθνές της όνομα Armonia Atenea έχει κατακτήσει τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πρόγραμμα με υπέροχες ατμοσφαιρικές μουσικές, στο αρχαίο θέατρο της Καρθαίας. Ακούστηκαν έργα των G. Puccini, W. A. Mozart, G. Holst, G. F. Händel και B. Bartók από δεκαμελή ορχήστρα, υπό την μουσική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Παπαδόπουλου και με σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Μια από τις καλύτερες σοπράνο που διαθέτει η σκηνή του λυρικού τραγουδιού.

Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση:

Η παράσταση έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις εορτασμού για το Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς. Το σύγχρονο αμαξιτό οδικό δίκτυο δεν φτάνει έως την Καρθαία. Έτσι, η πρόσβαση στην Καρθαία μπορεί να επιτευχθεί είτε από ξηράς μέσω μονοπατιών είτε δια θαλάσσης με κάποιο πλωτό μέσο.  Υπάρχουν επίσης τέσσερα πανέμορφα παραδοσιακά μονοπάτια που φτάνουν στην περιοχή. Πρόκειται για τα μονοπάτια με αρ. 3, 5, 6 και 7, χαρτογράφηση των οποίων και αναλυτικές πληροφορίες επ’ αυτών μπορείτε να βρείτε στο destinationkea.com/politismos/monopatia/.

Διαβάστε ακόμα: Καρθαία, η αρχαία πόλη της Κέας που υπήρξε σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο για 1.400 χρόνια. Ποιος ήταν ο Δανός θεολόγος που την λεηλάτησε 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here