Στις 30 Αυγούστου του 2020 μία μεγάλη πυρκαγιά απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Οι πρώτες πληροφορίες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την Πύλη των Λεόντων και τον Θησαυρό του Ατρέα, δύο από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά μνημεία. Οι ειδικοί που έφτασαν στο σημείο, μόλις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, έσπευσαν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, οι περιοχές που επλήγησαν ήταν η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Αερολήψη των Μυκηνών δύο εβδομάδες μετά την φωτιά που απείλησε τα μνημεία. Φωτό : UpStories

Ωστόσο, όπως επισήμαναν οι ιθύνοντες, η συστηματική αποψίλωση του χώρου στάθηκε σωτήρια και δεν προκλήθηκαν φθορές στα αρχαία. Στην πραγματικότητα κάηκαν μόνο ξερά χόρτα που βρίσκονταν τριγύρω.

Μία αποκαλυπτική εναέρια αυτοψία έρχεται να ρίξει φως στο πριν και το μετά του διάσημου αρχαιολογικού χώρου. Η ομάδα αερολήψεων Up Stories κατέγραψε τη σημερινή εικόνα των Μυκηνών, σχεδόν δύο βδομάδες μετά την απειλητική πυρκαγιά.

Παρακολουθήστε τα πλάνα:

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: το μυθικό βασίλειο των Λεόντων. Γιατί κάποιοι αμφισβήτησαν τον Σλήμαν όταν εντόπισε το χρυσό προσωπείο του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here