Ένα έργο, την πατρότητα του οποίου διεκδικεί ο Banksy, καλύφθηκε μερικώς από λευκή μπογιά στο βόρειο Λονδίνο, οδηγώντας την τοπική κοινότητα να λάβει μέτρα για την προστασία του σήμερα.
Η τοιχογραφία, την οποία ο διάσημος καλλιτέχνης δρόμου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι φιλοτέχνησε, με ανάρτησή του στο Instagram, δημιουργήθηκε από πράσινη μπογιά, η οποία στάζει σε έναν τοίχο κι αντιπροσωπεύει το φύλλωμα ενός δέντρου που έχει γυμνά κλαδιά και βρίσκεται ακριβώς μπροστά. Στο κάτω μέρος του τοίχου έφτιαξε με στένσιλ έναν άνθρωπο που κρατά έναν ψεκαστήρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σαράντα οκτώ ώρες μετά και αφότου το επισκέφθηκαν δεκάδες επισκέπτες, άγνωστοι βανδάλισαν το έργο ρίχνοντάς του λευκή μπογιά.
This is why we can’t have anything nice. #Banksy mural defaced after just 3 days. pic.twitter.com/HGt7NqzUnW
— Anna O'Neill (@Annareporting) March 20, 2024
Χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» τον βανδαλισμό που υπέστη το έργο, το οποίο με αυτόν τον τρόπο «υποβαθμίστηκε», ένας εκπρόσωπος Tύπου του δημοτικού διαμερίσματος του Ίσλινγκτον, όπου βρίσκεται η σύνθεση αυτή, εξήγησε πως συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, προκειμένου να «επιτρέψει σε όλον τον κόσμο να επωφεληθεί από το έργο τέχνης ενώ ταυτόχρονα το προστατεύει».
«Προληπτικά» μέτρα, όπως η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και η πραγματοποίηση περιπολιών, ελήφθησαν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα άλλο έργο του Banksy, το οποίο απεικόνιζε μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω σε μια πινακίδα στοπ, εκλάπη στη βρετανική πρωτεύουσα μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών. Δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Ειδήσεις σήμερα:
- Άνδρας εγκλωβίστηκε για δύο μέρες σε φρεάτιο στη Θεσσαλονίκη. Τον έσωσαν παιδιά που τον άκουσαν να φωνάζει
- Πώς να προστατεύστε το smartphone σας από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι
- Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εγκαθίσταται μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του, μέσω του προγράμματος Golden Visa
- Σε τρεις ενήλικες και ένα παιδί δίνει ζωή ο 14χρονος που πνίγηκε στον Άραχθο, μετά από μεταμόσχευση οργάνων
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ