Η άγρια δολοφονία της διάσημης τραγουδίστριας του λατινικού Φολκλόρ. Εκτελέστηκε με εντολή της “φίλης” της, που είχε ερωτική εμμονή μαζί της. Η ιστορία της Ντελγάδο και της Αμπένσια

Η άγρια δολοφονία της διάσημης τραγουδίστριας του λατινικού Φολκλόρ. Εκτελέστηκε με εντολή της “φίλης” της, που είχε ερωτική εμμονή μαζί της. Η ιστορία της Ντελγάδο και της Αμπένσια

Σήμερα, 18 Ιουνίου 2009, 9:43 το βράδυ, θα σας δείξω ορισμένα φριχτά πράγματα για να ξέρετε τι είδους άνθρωπος είναι η Αμπένσια Μέσα, η καλλιτέχνις που παρουσιάζεται στην τηλεόραση ως η καλή σαμαρείτισσα του λαού.

Να ξέρετε ότι με απειλούν διαρκώς. Και αν μου συμβεί κάτι, βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Η γυναίκα αυτή είναι διεστραμμένη.

Μου έχει πει ότι αν δεν γυρίσω πίσω σ’ εκείνη και αν τύχει να με δει έξω με έναν άντρα, θα με σκοτώσει. Ότι μόνο νεκρή θα απελευθερωθώ από εκείνη.”

Ήταν εμφανές ότι η διάσημη Περουβιανή τραγουδίστρια Αλίσια Ντελγάδο φοβόταν για τη ζωή της. Μία εβδομάδα αφού γύρισε το εν λόγω βίντεο, βρέθηκε δολοφονημένη. Χάρη στις καταγγελίες που είχε κάνει δημόσια, οι υποψίες των αρχών έπεσαν γρήγορα στη συνάδελφο και φίλη της, Αμπένσια Μέσα.

Η γνωριμία

Η Αλίσια Ντελγάδο έχει μείνει στην ιστορία ως “η πριγκίπισσα του φολκλόρ”. Έκανε τα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία, όταν ακόμη ήταν ανήλικη και πολύ γρήγορα γνώρισε την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου.

Μέχρι τα 35 της, είχε αναδειχθεί ως μία από τις πιο επιτυχημένες εκπροσώπους του παραδοσιακού λατινοαμερικάνικου τραγουδιού, γεγονός που της έδωσε το θάρρος να δοκιμάσει την τύχη της και εκτός των περουβιανών συνόρων. Σε όλη τη λατινική Αμερική ήταν ένα είδωλο, που ερμήνευσε τα λαικά ακούσματα και τα ανέδειξε.

Τη δεκαετία του ’90 μετακόμισε στις ΗΠΑ. Εκεί γνώρισε την Αμπένσια Μέσα, συμπατριώτισσα και συνάδελφο. Η Αμπένσια, επίσης τραγουδίστρια του φολκλόρ, θαύμαζε την Αλίσια και ήταν εκείνη που εξαρχής επιδίωξε να την προσεγγίσει. Η περουβιανή

“πριγκίπισσα” ανταποκρίθηκε, και οι δύο γυναίκες σύντομα έγιναν αχώριστες. Ξεκίνησαν με κοινές ζωντανές εμφανίσεις, συνέχισαν με επιχειρηματικές συνεργασίες και λίγα χρόνια αργότερα, κατέληξαν να μένουν μαζί.

Τότε, άρχισαν να φουντώνουν και οι φήμες περί ερωτικού ειδυλλίου. Είχαν και οι δύο παιδιά, όμως ήταν εδώ και χρόνια χωρισμένες. Παράλληλα, η Αμπένσια παραδεχόταν ότι ακόμα “εξερευνούσε” τη σεξουαλικότητά της. Το 2008 δήλωσε ανοιχτά ότι δεν ήταν στρέιτ, ούτε bisexual. Έγινε, μάλιστα, η πρώτη περουβιανή αναγνωρίσιμη περσόνα που αποκάλυπτε δημόσια ότι είναι λεσβία.

Από την άλλη, η Αλίσια εξακολουθούσε να υποστηρίζει ότι της αρέσουν μόνο οι άντρες. Εκ των υστέρων, φάνηκε ότι η απόφαση της Αμπένσια να αποκαλύψει την σεξουαλικότητά της ήταν ένας έμμεσος τρόπος να ασκήσει πίεση στην Αλίσια. Η σχέση τους περνούσε κρίση, ενώ η “πριγκίπισσα του φολκλόρ” είχε καταγγείλει σε κοντινά της άτομα, αλλά και δημοσιογράφους, ότι η Αμπένσια ήταν βίαιη και κτητική απέναντί της.

Η αρχή του τέλους

Τον Σεπτέμβριο του 2008 οι δύο τραγουδίστριες έδωσαν την τελευταία κοινή τους συνέντευξη. Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Jaime Bayly, μία από τις διασημότερες τηλεοπτικές προσωπικότητες του Περού, όντας κι ο ίδιος ανοιχτά bisexual, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης πίεζε την Αλίσια να παραδεχθεί ότι δεν ήταν στρέιτ. Η Αμπένσια που καθόταν πλάι της, παραδέχθηκε για ακόμη μια φορά ότι ήταν λεσβία και αποκάλυψε ότι ήταν ερωτευμένη με την Αλίσια. Εκείνη, από την άλλη, επέμενε ότι της αρέσουν μόνο οι άντρες, ενώ λόγω διαφορετικών αντιλήψεων και ασυμφωνίας χαρακτήρων, έχει πάψει να θεωρεί φίλη της την Αμπένσια.

Η τελευταία τους κοινή συνέντευξη τον Σεπτέμβριο του 2008. Αριστερά όπως βλέπετε η Ντελγκάδο και δεξιά η Αμπένσια.

Ο παρουσιαστής, με φράσεις όπως “δεν μου φαίνεσαι ειλικρινής, σε αντίθεση με την Αμπένσια” και ρωτώντας την επανειλημμένα αν η σχέση τους ήταν ερωτική, φάνηκε να την φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Αφηνόταν να εννοηθεί ότι οι δύο γυναίκες είχαν χωρίσει πρόσφατα, από απόφαση της Αλίσια, και η Αμπένσια έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να τα ξαναβρούν.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Έπαψαν να συνεργάζονται καλλιτεχνικά και πλέον δεν έμεναν μαζί. Όσο οι μήνες περνούσαν, η Αμπένσια αντί να ξεπερνά τον χωρισμό, γινόταν όλο και πιο φορτική. Απανωτά τηλεφωνήματα, επισκέψεις, βίαια ξεσπάσματα, εκβιασμοί και απειλές. Τον Ιούνιο του 2009 η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Τότε, η Αλίσια αποφάσισε να γυρίσει το επίμαχο βίντεο.

Δολοφονία

Στις 18 Ιουνίου του 2009, η Αλίσια Ντελγάδο, ζούσε στη Λίμα και γύρισε ένα βίντεο όπου, κατήγγειλε τις απειλές που δεχόταν από την πρώην “φίλη” της. Επανέλαβε αρκετές φορές ότι φοβόταν για τη ζωή της και ότι αν της συνέβαινε κάτι άσχημο, έπρεπε να είναι όλοι υποψιασμένοι.

Την ίδια μέρα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, η Αμπένσια σχεδίαζε ήδη τη δολοφονία της. Σε συνεννόηση με τον σοφέρ της, Σέσαρ Μαμαντσούρα, προσποιήθηκαν ότι τσακώθηκαν και ότι η καλλιτέχνιδα τον απέλυσε. Έπειτα εκείνος αναζήτησε δουλειά στην Αλίσια. Εκείνη, γνωρίζοντάς τον ήδη χρόνια, δέχθηκε να τον πάρει στην υπηρεσία της. Έτσι, για τις επόμενες μέρες, ο Μαμαντσούρα ήταν σε θέση να ενημερώνει την πρώην εργοδότριά του για κάθε κίνηση της Αλίσια.

Στις 25 Ιουνίου, έλαβε τελικά την εντολή που περίμενε. Χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος της Αλίσια και μόλις εκείνη του άνοιξε, της επιτέθηκε. Λίγες ώρες αργότερα, το άψυχο σώμα της “πριγκίπισσας του φολκλόρ” βρέθηκε να κείτεται στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, ενώ αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός με μία ζώνη στο λαιμό.

Χάρη σε μαρτυρίες και στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του Σέσαρ. Εκείνος με την σειρά του, κατέδωσε αμέσως την πρώην εργοδότριά του. Ομολόγησε ότι πράγματι εκείνος είχε σκοτώσει την Αλίσια, όμως με εντολή που έλαβε από την Αμπένσια Μέσα.

Η Μέσα συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη δίκη. Το δικαστήριο, που έγινε το 2012, καταδίκασε και τους δύο συνεργούς σε 30 χρόνια φυλάκισης. Τον Σέσαρ Μαμαντσούρα ως φυσικό αυτουργό και την Αμπένσια ως ηθικό.

Η τραγουδίστρια οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Το ξανθό αγόρι με το αγγελικό πρόσωπο που έγινε ο μεγαλύτερος κατά συρροή δολοφόνος της Αργεντινής. Πως διέπραξε 11 φόνους μέσα σε 11 μήνες

πηγή φωτογραφιών: YouTube

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.