Ο άνθρωπος που ισχυριζόταν ότι μιλούσε με εξωγήινους! Έγραψε άρθρα και τον πίστεψαν ακόμη και σημαντικοί άνθρωποι της εποχής του. Είχε μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ

Ο άνθρωπος που ισχυριζόταν ότι μιλούσε με εξωγήινους! Έγραψε άρθρα και τον πίστεψαν ακόμη και σημαντικοί άνθρωποι της εποχής του. Είχε μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ

ΠΗΓΗ: “Οι μεγαλύτερες απάτες της ιστορίας και οι άνθρωποι που τις διέπραξαν” του Έρικ Τσαλίν, Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Η πρώτη αναφορά για εμφάνιση ιπτάμενου δίσκου, που γνώρισε ευρεία δημοσιότητα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συνέβη κοντά στο όρος Ρενιέ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον το 1947.

Ακολούθησαν δηλώσεις για εκατοντάδες πανομοιότυπες εμφανίσεις σε όλες τις ΗΠΑ και το διάσημο συμβάν στο Ρόζγουελ, όταν αρχικά η USAF ανέφερε ότι είχε περισυλλέξει τα συντρίμμια ιπτάμενου δίσκου στο Νέο Μεξικό, για να ανασκευάσει κατόπιν και να πει ότι είχαν απλώς βρει τα απομεινάρια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού.

Αν προσθέσετε στην υστερία για τους ιπτάμενους δίσκους, μια δόση της παράνοιας του Ψυχρού Πολέμου και τις μυστικές δοκιμές νέων αεροσκαφών και βλημάτων, θα έχετε μια χώρα έτοιμη να πιστέψει την ύπαρξη των εξωγήινων, ιπτάμενων δίσκων και τις τακτικές επισκέψεις τους στη Γη.

Στον Τζορτζ Αντάμσκι (1891-1965), οι ΗΠΑ βρήκαν τον προφήτη της ουφολογίας.

Ο Αντάμσκι ανακοίνωσε τις δικές του παρατηρήσεις για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) το 1950. Δημοσίευσε καταγραφή περιστατικών μαζί με φωτογραφίες στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Fate, το οποίο ειδικευόταν σε ιστορίες ανεξήγητων και υπερφυσικών φαινομένων.

Το άρθρο, με τίτλο «Φωτογράφισα διαστημόπλοια», περιέγραφε παρατηρήσεις ιπτάμενων δίσκων και ενός γιγάντιου μητρικού σκάφους με σχήμα Ζέπελιν. Συνοδευόταν από φωτογραφίες του διαστημόπλοιου από μηχανές συνδεδεμένες με τηλεσκόπιά.

Οι φωτογραφίες δεν έχουν τη λεπτομέρεια των μεταγενέστερων έργων του και είναι απλώς θολά φώτα στον ουρανό. Η υποδοχή από το κοινό ήταν ανάμικτη, με πολλούς ουφολόγους να τον κατηγορούν για πλαστογράφηση.

Το 1953 ο Αντάμσκι εξέδωσε το πρώτο μη-φανταστικό βιβλίο του για τα ΑΤΙΑ, με τίτλο «Οι ιπτάμενοι δίσκοι προσγειώθηκαν», το οποίο αναμασούσε πολλές από τις εξωπραγματικές θεωρίες περί εξωγήινων επισκεπτών στη Γη και της επίδρασης τους  στους πολιτισμούς της Ατλαντίδας, της Λεμουρίας και της αρχαίας Ινδίας και Αιγύπτου.

Ο πιο εντυπωσιακός ισχυρισμός του, όμως, υπήρχε σε παράγραφο στο τέλος του βιβλίου, όπου περιέγραφε τη συνάντησή του με ένα Αφροδισιανό ον στην έρημο Μοχάβε, το 1952. Η συνάντηση υποτίθεται πως έγινε κοντά στην πόλη Ντέζερτ Σέντερ στις 20 Νοεμβρίου, ενώ την παρακολούθησαν και πέντε οπαδοί του.

Η ομάδα βρισκόταν σε αποστολή αναζήτησης ΑΤΙΑ στην έρημο όταν είδε στον ουρανό ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα πούρου. Μια γυναίκα από την ομάδα θυμόταν αργότερα ότι νόμισε πως μπορεί να ήταν αεροσκάφος.

Ακολούθησαν το «διαστημόπλοιο» με το αυτοκίνητο, μέχρι που ο Αντάμσκι ζήτησε από τους συντρόφους του να προχωρήσει μόνος. Βγήκε έξω από τον αυτοκινητόδρομο για να στήσει το τηλεσκόπιό του και ήταν μόνος του όταν έγινε μάρτυρας της προσγείωσης ανιχνευτικού σκάφους, το οποίο περιέγραψε ως ιπτάμενο δίσκο από ημιδιαφανές μέταλλο.

Ο πιλότος του σκάφους ήταν ένας Αφροδισιανός με το όνομα Όρθον, με ξανθά μαλλιά, ηλιοκαμένο δέρμα και φουτουριστικά ρούχα. Ο γήινος και ο Αφροδισιανός επικοινώνησαν με τηλεπάθεια και νοήματα και συζήτησαν για τον «Παγκόσμιο Νόμο» και τους κινδύνους του πυρηνικού πολέμου.

Ο Όρθον δεν άφησε τον Αντάμσκι να τον φωτογραφίσει, αλλά εκείνος μπόρεσε αργότερα να πάρει εκμαγεία από τα αποτυπώματα των ποδιών του Όρθον, που ήταν καλυμμένα με μυστηριώδη εξωγήινα σύμβολα.

Ο Αντάμσκι δημοσίευσε, επίσης, αυτή που έγινε η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία ΑΤΙΑ σε πτήση, εκείνη την εποχή: δείχνει ένα σκάφος σε σχήμα δίσκου με τρεις θόλους από κάτω, τους οποίους ερμήνευσε ως τμήμα του συστήματος πρόωσης ή προσγείωσης.

Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι η φωτογραφία είναι πλαστή και απεικονίζει λάμπα ή την επάνω πλευρά ενός εκκολαπτηρίου αυγών, με τρεις λάμπες φωτισμού που προεξέχουν από οπές στη βάση του.

Τα νέα για την επαφή του Αντάμσκι με τους εξωγήινους, προκάλεσαν  κατακλυσμό παρόμοιων αναφορών, σύμφωνα με πολλές από τις οποίες, άνθρωποι προσκλήθηκαν μέσα σε ιπτάμενους δίσκους. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίσθηκαν ότι πέταξαν με αυτούς.

Για να διατηρήσει τη φήμη του ως “βασική επαφή της Γης με τη σοφή εξωγήινη αδελφότητα”, ο Αντάμσκι εξέδωσε το «Μέσα στα διαστημόπλοια» το 1955.

Περιέγραψε και άλλες επαφές με επισκέπτες από τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Κρόνο – αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες – καθώς και υποτιθέμενη επίσκεψή του σε μητρικό σκάφος. Οι επικριτές του επισημαίνουν ότι οι περιγραφές του Αντάμσκι για ιπτάμενους δίσκους, μητρικό σκάφος και εξωγήινους προέρχονταν κατευθείαν από τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας της περιόδου, όπως και η, μάλλον πρωτόγονη, τεχνολογία.

Από το 1953 μέχρι τον θάνατό του το 1965, ο Αντάμσκι ξεκίνησε περιοδεία στον κόσμο. Στις ομιλίες του, τα άρθρα και τα βιβλία του, περιέγραψε τις διδαχές της πεφωτισμένης διαστημικής αδελφότητας και τους πολιτισμούς  στους πλανήτες Άρη, Αφροδίτη, Κρόνο και Δία/ YouTube

Από το 1953 μέχρι τον θάνατό του το 1965, ο Αντάμσκι ξεκίνησε περιοδεία στον κόσμο. Στις ομιλίες του, τα άρθρα και τα βιβλία του, περιέγραψε τις διδαχές της πεφωτισμένης διαστημικής αδελφότητας και τους πολιτισμούς  στους πλανήτες Άρη, Αφροδίτη, Κρόνο και Δία.

Με τα χρόνια, οι ισχυρισμοί του γίνονταν όλο και πιο εξωφρενικοί, όπως η παρουσία του σε σύσκεψη των «Δασκάλων» στον πλανήτη Κρόνο. Τα όσα έλεγε έρχονταν όλο και περισσότερο σε αντίθεση με τις επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με τη Σελήνη και τους πλανήτες του Ηλιακού συστήματος.

Το 1959, ένα σοβιετικό διαστημικό όχημα πήρε τις πρώτες φωτογραφίες από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, που έδειχναν μια γυμνή επιφάνεια γεμάτη κρατήρες αντί για τα φυτά, τα ζώα και τις πόλεις που περιέγραφε ο Αντάμσκι.

Αν και μικρή αμφιβολία υπάρχει, για το αν οι επαφές του Αντάμσκι με τους εξωγήινους ήταν φανταστικές, κατάφερε να αποκτήσει πιστούς σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων, όπως καυχιόταν, η βασίλισσα Τζουλιάνα της Ολλανδίας, ο Πάπας Ιωάννης ο XXIII, και η βασίλισσα Ελισάβετ η ΙΙ της Αγγλίας.

Ακριβώς πριν το θάνατό του από καρδιακή προσβολή το 1965, ο Αντάμσκι κυκλοφόρησε ταινία των 8 χλστ. με  ιπτάμενο δίσκο. Όταν εξετάστηκε, όμως, αποδείχθηκε πλαστή όπως και οι φωτογραφικές μαρτυρίες του.

Η επιτυχία του Αντάμσκι δεν οφειλόταν στην ικανότητά της πειθούς του, στο χάρισμά του ως ομιλητή ή στη δημιουργικότητα των περιγραφών του για εξωγήινους πολιτισμούς. Διέγνωσε σωστά την μεγάλη πίστη σε εξωγήινους και ιπτάμενους δίσκους που έτρεφε τμήμα του κοινού των ΗΠΑ και έκανε ό,τι μπορούσε για να το εκμεταλλευθεί.

ΠΗΓΗ: “Οι μεγαλύτερες απάτες της ιστορίας και οι άνθρωποι που τις διέπραξαν” του Έρικ Τσαλίν, Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Η «εισβολή» εξωγήινων στη Σοβιετική Ένωση το 1989. Γιατί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων υποστήριζε ότι τρίμετρα πλάσματα με τρία μάτια ήρθαν με εχθρικές διαθέσεις 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu