Ο άνθρωπος, που η παρουσία του τρομοκρατούσε τον Χίτλερ. “Έκλαιγε πριν από κάθε ραντεβού τους”

Ο άνθρωπος, που η παρουσία του τρομοκρατούσε τον Χίτλερ. “Έκλαιγε πριν από κάθε ραντεβού τους”

του συνεργάτη ιστορικού Κωνσταντίνου Λαγού

Στις 2 Μαΐου 1945, δύο μέρες μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ, οι τελευταίες γερμανικές δυνάμεις στο Βερολίνο παραδόθηκαν στους Σοβιετικούς. Αμέσως ξεκίνησαν να ανακρίνουν τους επιζώντες Γερμανούς που ήταν στο καταφύγιο της Καγκελαρίας για να μάθουν αν ίσχυε η είδηση ότι ο Χίτλερ είχε αυτοκτονήσει.

Οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν το γεγονός, και υπέδειξαν το λάκκο όπου ήταν τα απανθρακωμένα κατάλοιπα των σορών του Χίτλερ και της Μπράουν.

Η οδοντοστοιχία του Χίτλερ. Πηγή: Reddit

Στις 5 Μαΐου 1945 ο Νικολάι Κράεφσκι, στρατιωτικός γιατρός του Κόκκινου Στρατού έκανε αυτοψία στα κατάλοιπα. Από τη σορό που θεωρήθηκε ότι ήταν του Χίτλερ είχε διασωθεί σχεδόν ακέραια η κάτω γνάθος με την οδοντοστοιχία στη θέση της.

Ο οδοντίατρος του Χίτλερ

Οι Σοβιετικοί στο Βερολίνο συνέλαβαν την Κάθι Χάουσερμαν και τον Φριτς Έχτμαν, βοηθοί του Χιούγκο Μπλάσκε, προσωπικού οδοντιάτρου του Χίτλερ. Ο Μπλάσκε ήταν μαζί με τον δικτάτορα στο υπόγειο καταφύγιό του μέχρι και τις 20 Απριλίου 1945, στα τελευταία γενέθλιά του. Εκείνη την ημέρα, ο Χίτλερ κανόνισε ώστε ο προσωπικός του οδοντίατρος να διαφύγει από το Βερολίνο σε μία από τις τελευταίες πτήσεις που αναχώρησαν από την πολιορκημένη πόλη.

Η Κάθι Χάουσεμαν το 1940. Πηγή: Pinterest

Καθώς οι Σοβιετικοί δεν είχαν τον Μπλάσκε, ζήτησαν στοιχεία για την οδοντοστοιχία του Χίτλερ από την Χάουσεμαν και τον Έχτμαν. Αυτοί τους έδωσαν ακτινογραφίες καθώς και σκαριφήματα με τις εργασίες που είχαν κάνει στην οδοντοστοιχία του Χίτλερ.

Τα στοιχεία των βοηθών του Μπλάσκε ταυτίζονταν απόλυτα με εκείνα που κατέγραψε ο Κράεφσκι για την κάτω γνάθο της ανδρικής σορού που είχε καεί στον κήπο της Καγκελαρίας. Επιπλέον, όταν υποδείχθηκε η γνάθος στην Χάουσερμαν και τον Έχτμαν αναγνώρισαν αμέσως ότι ήταν του Χίτλερ. Έτσι πείστηκαν οι Σοβιετικοί ότι είχε πράγματι αυτοκτονήσει και δεν είχε διαφύγει από το Βερολίνο τις τελευταίες μέρες του πολέμου.

Παρά ταύτα, ο Στάλιν άφησε να εννοείται στη διεθνή κοινότητα ότι δεν ήταν βέβαιο ότι είχαν βρεθεί στο Βερολίνο τα κατάλοιπα της σορού του Χίτλερ. Για το λόγο αυτό, οι Χάουσερμαν και Έχτμαν κρατήθηκαν για πολλά χρόνια σε γκουλάγκ στη Σιβηρία για να μην μιλήσουν.

Ο άνθρωπος που ο Χίτλερ “φοβόταν”

Ο Μπλάσκε συνελήφθη μετά τον πόλεμο από τους Αμερικανούς στην Αυστρία όπου είχε κρυφτεί. Τους έδωσε όλες τις σημειώσεις που κρατούσε σε αρχείο σχετικά με τις επισκέψεις που του είχε κάνει ο Χίτλερ από το 1933 που τον είχε πελάτη.

Ο Χιούγκο Μπλάσκε μετά τον πόλεμο. Πηγή: Wikipedia

Από τις σημειώσεις του, καθώς και απ’ όσα ανάφερε στις ανακρίσεις από τους Αμερικανούς, αποκαλύφθηκε ότι ο Χίτλερ φοβόταν πολύ όταν ήταν να κάνει κάποια οδοντιατρική εργασία. Ανήκε στους ανθρώπους που είχαν έντονη φοβία για τον οδοντίατρο, που άγγιζε τα όρια του ψυχολογικού προβλήματος.

Μετά το 1933, όταν ο Χίτλερ κατέλαβε την εξουσία στη Γερμανία, καλούσε τον Μπλάσκε στην Καγκελαρία για να φροντίζει τα δόντια του. Μερικές φορές ο οδοντίατρος χρειαζόταν έως και οκτώ μέρες για να αντιμετωπίσει ένα απόστημα δοντιού, που κανονικά θα τελείωνε με δύο ραντεβού. Αυτό συνέβαινε γιατί ο Χίτλερ πανικοβαλλόταν μόλις αισθανόταν και τον παραμικρό πόνο. Τότε διέταζε τον Μπλάσκε να σταματήσει την εργασία του και να συνεχίσει άλλη μέρα όταν θα συνερχόταν. Ο οδοντίατρος κατάλαβε ότι ο Χίτλερ ήταν ευαίσθητος στον πόνο και ιδιαίτερα των δοντιών.

Μία από τις ακτινογραφίες των προσώπου του Χίτλερ που είχε ο Μπλάσκε. Πηγή: Reddit

Ο Χίτλερ έκλαιγε πριν από κάθε οδοντιατρική επέμβαση, όπως αναφέρει ο Μπλάσκε στις σημειώσεις του. Επιπλέον, τις μέρες που ήταν να κάνει μια οδοντιατρική επέμβαση, απέφευγε να εμφανίζεται δημόσια, καθώς θεωρούσε ότι το άγχος που τον είχε καταλάβει θα αμαύρωνε την «τέλεια» εικόνα που ήθελε να δείξει.

Περιδοντίδα και κακοσμία

Ο Χίτλερ κατέφευγε στον Μπλάσκε μόνο όταν είχε σοβαρό πρόβλημα με τα δόντια του. Το 1944, όταν ο πόλεμος πήγαινε άσχημα για τους Γερμανούς, στην άνω οδοντοστοιχία του Χίτλερ εμφανίστηκε περιοδοντίτιδα. Άργησε να ενημερώσει τον Μπλάσκε με αποτέλεσμα να χάσει μερικά δόντια. Επίσης, σύμφωνα με τον οδοντίατρό του, η αναπνοή του Χίτλερ μύριζε άσχημα.

Είναι βέβαιος ότι την κακοσμία του στόματός του θα την είχαν παρατηρήσει όλοι όσοι ήταν γύρω του -φυσικά δεν θα του είπαν τίποτα!  Τον Ιανουάριο του 1945 που ο Χίτλερ εγκαταστάθηκε στον υπόγειο καταφύγιο στην Καγκελαρία, ο Μπλάσκε ήταν ένας από τους ανθρώπους που έμεναν μαζί του.

Σκαρίφημα των δοντιών του Χίτλερ που έφτιαξαν οι Αμερικανοί με υποδείξεις του οδοντιάτρου του Μπλάσκε. Πηγή: Pinterest

Τέλος, από τις σημειώσεις του Μπλάσκε, φαίνεται ότι στις οδοντιατρικές εργασίες για τα δόντια του Χίτλερ, ο οδοντίατρος χρησιμοποιούσε χρυσό, που πιθανότατα προερχόταν από τα χρυσό στις οδοντοστοιχίες Εβραίων. Αυτοί είχαν δολοφονηθεί στα στρατόπεδα συγκεντρώσεων και τα SS αφού έλιωναν το χρυσό από τα δόντιά τους, έστελναν μέρος του στο στενό κύκλο του Χίτλερ.

Αρχική εικόνα, ακτινογραφία του προσώπου του Χίτλερ με σημειώσεις των Αμερικανών με βάση περιγραφές του οδοντιατρού του Χιούγκο Μπλάσκε. Πηγή: www.rp.pl

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.