Ο Μιχάλης Γουνελάς ήταν ο υπίλαρχος που πήρε εντολή να ηγηθεί των αρμάτων που θα συμμετείχαν στην καταστολή της εξέγερσης.

Σε μια συνέντευξη στον Χρίστο Βασιλόπουλο δηλώνει ότι δε μετάνιωσε ποτέ για το ρόλο του στο Πολυτεχνείο και πιστεύει ότι η παρέμβαση του Στρατού έσωσε εκατοντάδες ζωές, εννοώντας προφανώς ότι απέτρεψε τη σύγκρουση με την αστυνομία.

Ο Γουνελάς ήταν πάνω στο πυργίσκο του τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο. Επιβεβαιώνει ότι υπήρξαν νεκροί και τραυματίες στα γεγονότα, αλλά πέριξ του ιδρύματος. Δηλώνει ότι εκτελούσε εντολές και έσωσε την κατάσταση από μεγαλύτερη αιματοχυσία. Το δικαστήριο τον καταδίκασε.

Ακούστε αναλυτικά την μαρτυρία του στο podcast της «Μηχανής του Χρόνου».

Η πολύκροτη δίκη του Πολυτεχνείου ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου του 1975, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας. Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθισαν 33 στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πολίτες. Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης κάθισαν δίπλα δίπλα στην 5η σειρά….

Ακούστε ακόμη: Ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου Δημήτρης Παπαχρήστος περιγράφει συγκλονιστικές στιγμές πριν από την εισβολή του τανκ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here