“Ο Χριστός σταυρώθηκε με τα χέρια υψωμένα πάνω απ’ το κεφάλι του και όχι οριζόντια”. Η θεωρία που στηρίζεται στην μελέτη της Σινδόνης του Τορίνο. Γιατί το αμφισβητούν

“Ο Χριστός σταυρώθηκε με τα χέρια υψωμένα πάνω απ’ το κεφάλι του και όχι οριζόντια”. Η θεωρία που στηρίζεται στην μελέτη της Σινδόνης του Τορίνο. Γιατί το αμφισβητούν
Ο Χριστός ίσως δεν σταυρώθηκε με τα χέρια σε οριζόντια θέση, αλλά τεντωμένα πάνω από το κεφάλι του, λένε επιστήμονες που μελετούν τη Σινδόνη του Τορίνο.   

Πολλοί πιστεύουν ότι η “Ιερά Σινδόνη” είναι το ταφικό ύφασμα που σκέπασε τον Ιησού μετά τη σταύρωση, γιατί πάνω στο ύφασμα έχει αποτυπωθεί η μορφή ενός γενειοφόρου άντρα που σταυρώθηκε.

Η Σινδόνη του Τορίνο

Η Σινδόνη του Τορίνο. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν έχει λάβει επίσημη θέση σχετικά με την αυθεντικότητα του υφάσματος, το οποίο θυμίζει αρνητική φωτογραφία και φέρει την εικόνα ενός ανθρώπου με πληγές σταύρωσης.

Τα αποτυπώματα του αίματος δείχνουν ότι το αίμα του σταυρωμένου άντρα κύλησε από τους καρπούς μέχρι τους αγκώνες του. Αυτή η ροή δεν θα ήταν δυνατή αν τα χέρια βρίσκονταν σε οριζόντια θέση, γιατί το αίμα θα έσταζε από τους καρπούς στο έδαφος.

Οι επιστήμονες τοποθέτησαν έναν εθελοντή στην ακριβή θέση που σταυρώθηκε ο Χριστός και παρατήρησαν, ότι με τη ροή του αίματος συμφωνούσε μόνο η θέση σχήματος “Y”, με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι. Αν ισχύει η θεωρία των επιστημόνων, τότε ο άντρας πέθανε από ασφυξία, καθώς η θέση δεν του επέτρεπε να αναπνεύσει.

taneaΣτην “κλασσική” σταύρωση με τα χέρια οριζόντια, ο θάνατος προκαλούνταν από αιμορραγία και αφυδάτωση.

Η σταύρωση σε σχήμα “Υ” είναι πιο επώδυνη και φυσικά η θεωρία ισχύει, αν η σινδόνη σχετίζεται όντως με την σταύρωση του Κυρίου.

Η θεωρία αυτή μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς μια πρόσφατη εγκληματολογική μελέτη υποστηρίζει ότι πιθανότατα δεν πρόκειται για σινδόνη αλλά για ψεύτικο ρούχο από την εποχή του Μεσαίωνα. Τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν εξελιγμένες τεχνικές όπως λεπτομερή ανάλυση των μοτίβων των αιματοκηλίδων, δημοσιεύθηκαν στην τελευταία έκδοση του Περιοδικού Εγκληματολογικών Επιστημών.

Όσοι έχουν αμφισβητήσει την αυθεντικότητα του υφάσματος  πιστεύουν πως η Σινδόνη είναι μια αριστοτεχνική, μεσαιωνική πλαστογραφία, καθώς μια σειρά δοκιμών χρονολογικού χαρακτήρα με τη χρήση άνθρακα, που έλαβαν χώρα το 1988, υπολόγισαν πως το ύφασμα κατασκευάστηκε μεταξύ του 1260 και του 1390 μ.Χ.

Διαβάστε ακόμη στη “ΜτΧ”: Η θανατική ποινή της σταύρωσης και οι χιλιάδες σταυρωμένοι σύντροφοι του Σπάρτακου. Πως το μαρτύριο της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, έγινε το κορυφαίο σύμβολο του χριστιανισμού 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu