Τη δεκαετία του ’50 ο τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται στην Ελλάδα. Οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονταν τη χώρα έφεραν μαζί και την κουλτούρα τους.

Τότε εμφανίστηκαν και οι πρώτοι γυμνιστές στις παραλίες, που προκάλεσαν αμφίρροπες αντιδράσεις. Στην Ύδρα οι κάτοικοι αντέδρασαν και θεώρησαν τον γυμνισμό προσβολή για το νησί τους. Αντίθετα, στη Μύκονο οι ντόπιοι τους υποδέχθηκαν με ευρύτητα πνεύματος και φυσικά αντιλήφθηκαν και την οικονομική προοπτική.

Μύκονος  - Paradise 1976
MYKONOS PARADISE 1976. Ο γυμνισμός στην Μύκονο δεν αποτέλεσε ποτέ αμάρτημα. Έτσι άνοιξε διάπλατα η μεγάλη πόρτα του τουρισμού.

Εκείνη την περίοδο το νησί ήταν πάμφτωχο και υπήρχε ζήτημα επιβίωσης. Στο νησί των ανέμων μάλιστα, ακόμα και ο Μητροπολίτης δεν είχε αντίρρηση με τον γυμνισμό και μάλιστα τους υπερασπίστηκε στο δικαστήριο. Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» τους πρώτους γυμνιστές στην Ελλάδα και γιατί στην Μύκονο δεν θεωρήθηκαν αμαρτωλοί.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Καλοκαίρι 1980. Οι ηδονοβλεψίες έκαναν εκδρομή στην παραλία των γυμνιστών στην Ερμιόνη και η εκκλησία διαδήλωνε κατά του ξενοδοχείου που τους φιλοξενούσε. Συμπλοκές και κωμικοτραγικές σκηνές στην παραλία 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here