Ο δολοφόνος της Καρδίτσας. Σκότωσε εν ψυχρώ τρία άτομα και τραυμάτισε άλλους δύο, επειδή κατέθεσαν εναντίον του στο δικαστήριο.

Ο δολοφόνος της Καρδίτσας. Σκότωσε εν ψυχρώ τρία άτομα και τραυμάτισε άλλους δύο, επειδή κατέθεσαν εναντίον του στο δικαστήριο.

*Τα ονόματα των πρωταγωνιστών αναφέρονται με αρχικά για ευνόητους λόγους καθώς αρκετοί πρωταγωνιστές ή απογονοί τους ζουν στην ίδια περιοχή το εγκλήματος.

Λίγο έξω από την Καρδίτσα, σε ένα μικρό χωριό, σημειώθηκε πολλαπλή δολοφονία την δεκαετία του ΄60. Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες ήταν ο απολογισμός του πρωτοφανούς εγκλήματος.

Ο 35χρονος δράστης, Σ.Ν δικαζόταν στην πόλη της Καρδίτσας και μετά το τέλος της δίκης, προσπάθησε να σκοτώσει όσους μάρτυρες κατέθεσαν εναντίον του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 26 Απριλίου 1960, όταν έγινε η δίκη του Σ.Ν, αφού ο Θεόδωρος Κ. είχε κάνει μήνυση για απόπειρα φόνου και απειλή. Ο Θόδωρος και άλλοι τέσσερις συγχωριανοί του, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και κατέθεσαν εναντίον του.

Η δίκη ολοκληρώθηκε και επειδή δεν υπήρχαν πολλές αποδείξεις, επιβλήθηκε στον ΣΝ ποινή φυλάκισης δέκα ημερών, την οποία εξαγόρασε.  Δεν είχε περάσει ούτε μία ώρα από την έκδοση της απόφασης και τα πέντε άτομα που κατέθεσαν εις βάρος του, ξεκίνησαν να επιστρέψουν στο χωριό.

Λίγα μέτρα πριν το χωριό, πετάχτηκε από ένα χαντάκι ο Σ.Ν. Κρατούσε στα χέρια του τουφέκι και είχε στη ζώνη του μαχαίρι και περίστροφο.

Σημάδεψε και πυροβόλησε τον Θόδωρο Κ, δύο φορές, πετυχαίνοντας τον στο χέρι και το στήθος . Αφού τον έριξε κάτω αιμόφυρτο,  πυροβόλησε έναν άλλον μάρτυρα, τον Μ. και τον τραυμάτισε στο αριστερό του χέρι. Ο Μ. ρίχτηκε πάνω του για να του πάρει το όπλο, όμως ο δράστης τον τραυμάτισε με το μαχαίρι, στο κεφάλι και τα νεφρά.

Στο μεταξύ οι άλλοι τρεις είχαν τραπεί σε φυγή για να σωθούν.

Ο Σ.Ν δεν σταμάτησε εκεί. Πήρε το άλογο του και κατευθύνθηκε προς το χωριό για να φονεύσει όποιον άλλο είχε καταθέσει εναντίον του.

Έφτασε, λοιπόν, στο σπίτι του Διονύση Τ.

Κλώτσησε την πόρτα και πυροβόλησε στα μάτια και στη συνέχεια σε όλο το σώμα τη σύζυγο και την κόρη του Διονύση Τ, οι οποίες κοιμόντουσαν εκείνη την ώρα και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ύστερα, έφυγε για  να συνεχίσει το «ξεκαθάρισμα» των μαρτύρων.

Πήγε στο τυροκομείο που εργαζόταν ο Γ. Χ.

Εκεί τον φώναξε και όταν βγήκε τον πυροβόλησε κι έπεσε νεκρός. Στη συνέχεια, ο δράστης έκοψε το τηλεφωνικό καλώδιο της περιοχής για να μην ειδοποιηθούν οι αρχές.

Ωστόσο, ένας κάτοικος του χωριού είχε ήδη ενημερώσει την χωροφυλακή της Καρδίτσας, από την πρώτη επίθεση.

Η καταδίωξη και η σύλληψη

Όλη η δύναμη της χωροφυλακής Καρδίτσας κινητοποιήθηκε, ώστε να εμποδίσουν την διαφυγή του δολοφόνου.

Έτσι, ξεκίνησε κλεφτοπόλεμος που κράτησε πάνω από τρεις ώρες. Μετά το αγωνιώδες κυνηγητό, κατάφεραν να τον περιορίσουν σε ένα κοντινό χωριό. Σε κάποιο σημείο τον περικύκλωσαν και ο Σ.Ν, με ψυχραιμία, έβγαλε το περίστροφο που είχε στη ζώνη, το στήριξε στον κρόταφό του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Όμως παραπάτησε και η σφαίρα χώθηκε στο τριχωτό της κεφαλής του, χωρίς να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι χωροφύλακες τον συνέλαβαν, τον αφόπλισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Όσο βρισκόταν εκεί, έδειχνε τρομαγμένος και φοβόταν για τη δική του ζωή. Σε δημοσιεύματα της εποχής, δήλωνε πως δεν φοβόταν μήπως οι οικογένειες των θυμάτων εκδικηθούν τα υπόλοιπα μέλη της δικής του οικογένειας και θεωρούσε τον εαυτό του στη φυλακή, ασφαλή.

Η αρχή της ιστορίας

Όλο αυτό το φονικό, αποτελεί μόνο ένα μέρος των εγκληματικών ενεργειών του Σ.Ν. Η ιστορία ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου 1958.

Ο Σ.Ν είχε διαφορές με τον Έ.Μ και ήθελε να τον δολοφονήσει.  Τον Φεβρουάριο του 1958 είχε παραπεμφθεί στο δικαστήριο της Λάρισας με την κατηγορία, ότι είχε πληρώσει κάποιον να τον σκοτώσει. Πράγματι, του είχε δώσει όπλο και κρύφτηκαν στο σχολείο του χωριού, στήνοντας καρτέρι

Όταν τον εντόπισαν, ο πληρωμένος δολοφόνος πυροβόλησε.

Όμως αστόχησε και τραυμάτισε σοβαρά κάποιον που στεκόταν δίπλα στον Ε.Μ.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο Βόλου. Μέχρι να γίνει η εκδίκαση όμως, ο Σ.Ν απειλούσε με πολλούς τρόπους τους μάρτυρες κατηγορίας.

‘Ετσι, τη μέρα της δίκης κατέθεσαν πράγματα που έκαναν  τους ενόρκους να αμφιβάλλουν για την ενοχή του πληρωμένου δολοφόνου και του ίδιου. Οι δύο τους αθωώθηκαν, όμως ο εισαγγελέας κήρυξε την ετυμηγορία αυτή «πεπλανημένην» και ορίστηκε νέα δίκη τον Μάιο του 1960.

Ο Σ.Ν άρχισε  πάλι τις απειλές και τις πιέσεις στους μάρτυρες και ειδικότερα στον Θ. Κ. Μάλιστα τον απείλησε και με μαχαίρι κι ο Θόδωρος  Κ. κατέθεσε μήνυση εις βάρος του. Ο Σ.Ν εξαγόρασε την ποινή του και φτάνουμε στη μέρα του φονικού.

Οι συγχωριανοί του είχαν πλέον αποφασίσει να τον κλείσουν φυλακή και με προθυμία δέχθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες εναντίον του για την υπόθεση Θ.Κ.

Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε μοιραίο, καθώς ο Σ.Ν είχε οπλιστεί και αποφασίσει να σπείρει τον θάνατο σε όποιον κατέθεσε εναντίον του.

Πολλές μηνύσεις εκκρεμούσαν εις βάρος του, ωστόσο δεν είχε φυλακιστεί ποτέ, επειδή κανένας δεν έφτανε μέχρι το δικαστήριο.

Συνήθως , πολλοί μάρτυρες τροποποιούσαν τις καταθέσεις από τον φόβο τους κι έτσι ο Σ.Ν την γλίτωνε. Μαρτυρίες από συγχωριανούς του, λένε πως και με τις γυναίκες ήταν βίαιος.

Η γυναίκα που είχε τότε, έδειχνε μάλλον ικανοποιημένη από την σύλληψη του άντρα της και ας είχε δύο παιδιά μαζί του. Άλλη μαρτυρία έλεγε πως όταν ο Σ.Ν είχε μάθει πως κάποιος συγχωριανός του ήθελε να τον σκοτώσει, τον βρήκε και τον έδεσε σε δέντρο, μαχαιρώνοντας του τα πόδια.

Το πολλαπλό φονικό δεν ήταν μεμονωμένο.

Σε πολλά ορεινά χωριά οι πιο ατίθασοι έλυναν τις διαφορές τους με τα όπλα. Γι’ αυτό οι κάτοικοι, ζητούσαν την δημιουργία πολλών τοπικών χωροφυλακών για περιπολίες και επιβολή της τάξης.

Της Δέσποινας Τζάνη, τελειόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Ο δολοφόνος που έμεινε γνωστός ως «Φονιάς του μικρού κοριτσιού». Προκάλεσε φρίκη όταν αποκαλύφθηκε ότι έπινε το αίμα των θυμάτων του και έστελνε φωτογραφίες στους γονείς τους

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu