Η φωτογραφία τραβήχτηκε περίπου το  1925. Τότε που τα φοινικόδεντρα και άλλα φυτά  κοσμούσαν τον κήπο του Πανεπιστημίου, της Βιβλιοθήκης και της Ακαδημίας Αθηνών.

Στο κέντρο, πίσω από τον κήπο διακρίνεται το Οφθαλμιατρείο, έργο του Τόμας Χάνσεν και του Λύσανδρου Καυταντζόγλου και ακριβώς από πίσω του φαίνεται ο Αγιος Διονύσιος των Καθολικών που σχεδιάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Λέο φον Κλέντσε αλλά τροποποιήθηκε από τον Καυτατζόγλου.

Στη φωτογραφία φαίνονται τα τραμ που κυκλοφορούσαν στον μήκους περίπου 1.200 μ. δρόμο εκείνη την εποχή.
Τότε η Πανεπιστημίου ήταν διπλής κατεύθυνσης και παρέμεινε έτσι μέχρι την περίοδο λίγο μετά τον εμφύλιο πόλεμο.

Το ίδιο σημείο από αλλη γωνία λήψης στην συμβολή με της Ιπποκράτους. Φωτογράφος Dimitri Kessel 1944
Το ίδιο σημείο από άλλη γωνία λήψης στην συμβολή με την Ιπποκράτους. Φωτογράφος Dimitri Kessel 1944.

Σήμερα η κίνηση των οχημάτων γίνεται με κατεύθυνση προς την Ομόνοια και μόνο τα λεωφορεία κινούνται στο αντίθετο ρεύμα μέσω μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
Δρόμος όπου έχουν γυριστεί πολλές σκηνές από ελληνικές ταινίες φιλοξενεί αρχιτεκτονικά αριστουργήματα όπως το Αρσάκειο, το Νομισματικό Μουσείο, το ξενοδοχείο Παλλάδιον και το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Σε ποιον πασίγνωστο δρόμο βρίσκονται τα κτίσματα που κατεδαφίστηκαν και σήμερα στεγάζουν ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Αθήνας. Στο ίδιο κτίριο βρίσκεται και θέατρο περίπου δύο χιλιάδων θέσεων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here