Ο φονιάς που σκότωσε τη γυναίκα του, τον εραστή της και την αδελφή του. «Δυο γυναίκες αγάπησα, αλλά με ατίμασαν»

Ο φονιάς που σκότωσε τη γυναίκα του, τον εραστή της και την αδελφή του. «Δυο γυναίκες αγάπησα, αλλά με ατίμασαν»

«Εσκότωσα την αδελφή μου και τη γυναίκα μου και τον εραστήν της. Με ατίμαζαν και με ντρόπιαζαν. Δεν μετανοώ για ό,τι έκανα…»

Με αυτά τα λόγια παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο  29χρονος Δημήτρης, λίγες ώρες αφού είχε αφαιρέσει τη ζωή τριών ατόμων. Το κίνητρο πίσω από τους 2 εκ των 3 φόνων ήταν προφανές. Η γυναίκα του τον απατούσε και θέλησε να εκδικηθεί την ίδια και τον εραστή της. Η δολοφονία της 19χρονης αδερφής του όμως, την οποία είχε να δει πάνω από ένα χρόνο, έγειρε ερωτήματα.

Ήταν Σεπτέμβριος του 1935. Μια εποχή που η προσωπική και οικογενειακή τιμή ήταν πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Ωστόσο ήταν και μια εποχή, που οι γειτονιές παρήγαγαν κακόβουλα κουτσομπολιά και καλλιεργούσαν την ντροπή και την ταπείνωση για οποιαδήποτε ερωτική πράξη εκτός γάμου. Πόσο μάλλον τις απιστίες.

Σε αυτό το ηθικό περιβάλλον εξελίχθηκε η παρακάτω ιστορία.

φόνος, Κοκκινιά

Τα ρεπορτάζ της εποχής περιέγραφαν τον δράστη ως εύσωμο, ψηλό, ξανθό, με γαλανά μάτια.

Ο γείτονας

Ο 29χρονος τα τελευταία 6 χρόνια συζούσε «παράνομα», όπως αναφέρει ο Τύπος της εποχής,  με την 26χρονη σύντροφό του, την οποία ακόμα δεν είχε «στεφανωθεί». Γι αυτό και η σχέση χαρακτηρίστηκε παράνομη σύμφωνα με τα ηθικά και θρησκευτικά πρότυπα της εποχής.

Ο ίδιος ήταν νερουλάς και έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι. Έφευγε νωρίς το πρωί και επέστρεφε βράδυ. Πρόσφατα είχαν μετακομίσει σε ένα συγκρότημα μικρών διαμερισμάτων στην Κοκκινιά του Πειραιά. Με τους γείτονες μοιράζονταν μια κοινή πυλωτή, οπότε σύντομα γνωρίστηκαν μεταξύ τους.

Με τον 36χρονο Κωνσταντίνο ήρθαν πιο κοντά. Υπήρχε μία αμοιβαία συμπάθεια, έλεγαν τα νέα τους και ανά διαστήματα επισκέπτονταν ο ένας στο σπίτι του άλλου. Ο Δημήτρης δεν γνώριζε τη φήμη του 36χρονου στην περιοχή. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ήταν «τύπος Δον Ζουάν της προσφυγουπόλεως και έκφυλος, με πολύ ύποπτον παρελθόν, έχων εκκρεμή κατηγορίαν ότι διέφθειρε μία νεάνιδαν γνωστής οικογενείας».

Καθώς ήταν υπάλληλος του δήμου, σχολούσε νωρίς από τη δουλειά του και περνούσε αρκετές ώρες της μέρας του στο σπίτι. Τις ίδιες ώρες που στο συγκρότημα βρισκόταν και η 26χρονη σύντροφος του Δημήτρη…

Ο φόνος του παράνομου ζευγαριού

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, ο 29χρονος γύρισε στο σπίτι και δεν βρήκε την σύντροφό του να τον περιμένει. Ανήσυχος βγήκε στην αυλή και ξεκίνησε να ρωτά. Ένα αγοράκι του είπε ότι την είδε να μπαίνει στο σπίτι του 36χρονου γύρω στις 3 το μεσημέρι. Οι γειτόνισσες που άκουσαν τη στιχομυθία, έσπευσαν να δικαιολογήσουν την 26χρονη.

«Ήθελε να ζητήσει ζάχαρη, αλλά δεν ήταν μέσα, οπότε μπήκε μόνη της και πήρε.»

Ο 29χρονος τις πίστεψε και συνέχισε την αναζήτηση. Άρχισε να στέλνει παιδιά της γειτονιάς σε σπίτια φίλων και γνωστών να ρωτήσουν. Όταν πια η ώρα είχε πάει 5 το πρωί και η γυναίκα παρέμενε άφαντη, αποφάσισε να δηλώσει την εξαφάνιση στην αστυνομία. Βγήκε πάλι στην αυλή και το ανακοίνωσε στις γειτόνισσες. Ξαφνικά, από το σπίτι του 36χρονου, που μέχρι πρότινος όλοι πίστευαν ότι ήταν άδειο, ακούστηκε θόρυβος παπουτσιών και ομιλίες.

Ο Δημήτρης θυμήθηκε τα λόγια του αγοριού και σκανδαλίστηκε. Πλησίασε την πόρτα και αφού για ακόμα μια φορά κανείς δεν απάντησε στους χτύπους του, αποφάσισε να εισβάλει.

Στην είσοδο αντίκρυσε τον 36χρονο, ο οποίος κατευθείαν του επιτέθηκε με μια γροθιά. Πιάστηκαν στα χέρια και πέφτοντας στο πάτωμα, ο 29χρονος είδε κάτω από το κρεβάτι κρυμμένη την γυναίκα του. Τότε, βγήκε εκτός εαυτού. Την έσυρε έξω από την κρυψώνα της, έβγαλε ένα μαχαίρι από την τσέπη και άρχισε να την τραυματίζει με μανία. Υπολογίζεται ότι υπέκυψε στα τραύματά της ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Ο 36χρονος που παρακολουθούσε έντρομος το σκηνικό, επιχείρησε να τραπεί σε φυγή.

Ο απατημένος άντρας όμως τον πρόλαβε στην εξώπορτα. Με το ίδιο μαχαίρι του κατάφερε περί τα 16 τραύματα και τον άφησε να κείτεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο φόνος της αδερφής

Αφού σκότωσε τη γυναίκα και τον εραστή της, έφυγε πεζός για το χωριό Κουτσικάρι -σημερινός Κορυδαλλός- όπου βρισκόταν το πατρικό του. Εκεί έμενε η μητέρα του με την 19χρονη αδερφή του. Ο άντρας είχε πάνω από ένα χρόνο να τις επισκεφθεί. Η μητέρα του, αρκετά ευκατάστατη, δεν ενέκρινε τη σχέση του με την 26χρονη σύντροφό του. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είχαν παντρευτεί ακόμα. Η 26χρονη ήταν ορφανή και δεν διέθετε προίκα. Την ίδια στάση αποδοκιμασίας κρατούσε και η αδερφή του.

Όταν ο 29χρονος έφτασε στο σπίτι, η μητέρα του εξεπλάγην. Του προσέφερε γάλα και του πρότεινε να κάτσει μαζί της στην αυλή να πάρουν το πρωινό τους. Εκείνος αρνήθηκε. Ήθελε να μάθει πού ήταν η αδερφή του.

«Κοιμάται εις το δωμάτιον.»

Ο δράστης όρμησε στο σπίτι, μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και με το ίδιο μαχαίρι επιτέθηκε και σε εκείνη με μανία. Αφού σιγουρεύτηκε ότι ήταν νεκρή, πήρε το δρόμο για το αστυνομικό τμήμα. Καθώς απομακρυνόταν, άκουγε στο βάθος τα ουρλιαχτά της μάνας του…

Το κίνητρο

«Κύριε Εισαγγελεύ, ήμουνα ένας φτωχός νερουλάς και αγάπησα με την καρδιά μου δυο γυναίκες, αλλά με ατίμασαν και τις σκότωσα!»

«Μα την αδελφή σου γιατί; Γιατί σκότωσες και την αδελφή σου;», αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας, ενώ ο 29χρονος ομολογούσε τα εγκλήματα.

Όπως ισχυρίστηκε ο δράστης, είχε ακουστεί στη γειτονιά ότι η κοπέλα «είχε εραστές με τους οποίους οργίαζε δεξιά και αριστερά». Ένας εξ αυτών μάλιστα ήταν ο ξάδερφός τους. Παρά τις νουθεσίες, τις τιμωρίες και τις απειλές, η 19χρονη επέμενε στον «έκλυτο βίο», συνεχίζοντας να ατιμάζει το όνομα της οικογένειας.

Όπως εξήγησε ο 29χρονος, είχε σκεφτεί να τη σκοτώσει πριν έναν χρόνο, όταν έμαθε για τον ξάδερφο. Όμως δίστασε, γιατί δεν ήθελε να αφήσει στο δρόμο την σύντροφό του.

«Σήμερα όμως, αφού ξεμπέρδεψα με αυτήν και με τον εραστή της, αποφάσισα να ξεμπερδέψω και με την αδελφή μου και την σκότωσα.»

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu