Τον Φεβρουάριο του 1991 οι Queen κυκλοφορούσαν το άλμπουμ Innuendo. Η μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι «The show must go on».

Ίσως ήταν ο τρόπος να αποχαιρετήσει τα εκατομμύρια θαυμαστών του ο ανεπανάληπτος τραγουδιστής του συγκροτήματος, Φρέντι Μέρκιουρι. Στις 24 Νοεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών. Είχε Έιτζ.

Η τελευταία φωτογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι πριν να πεθάνει, πηγή φωτογραφίας: Youtube

Όπως στη μουσική, έτσι και στη ζωή του, ο Μέρκιουρι δεν έβαζε περιορισμούς. Ερωτικά, είχε επαφές και με τα δύο φύλλα.
Τη δεκαετία του ’80, ο τραγουδιστής απολάμβανε τους καρπούς και τη δόξα των θρυλικών Queen. Ταυτόχρονα, η μεταδοτική και θανατηφόρα ασθένεια του πρωτοεμφανιζόμενου ιού Έιτζ κυριολεκτικά «θέριζε», κυρίως τους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι δεν έπαιρναν προφυλάξεις.
Υπήρχε άγνοια για την ασθένεια και τα θύματα ήταν χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί διάσημοι αστέρες, όπως ο Μέρκιουρι. Το 1987 έμαθε ότι πάσχει από την ασθένεια, αν και δεν το κοινοποίησε.

Πηγή φωτογραφίας: Youtube

Το τέλος του διάσημου καλλιτέχνη

Η εικόνα του όμως σταδιακά άλλαζε. Ο ιός τον μαράζωνε και φαινόταν καταβεβλημένος. Για δύο χρόνια οι συναυλίες σταμάτησαν. Στα βίντεο κλιπ που γυρίστηκαν για τον προτελευταίο δίσκο του γκρουπ, «The Miracle» (1989), ο Φρέντι Μέρκιουρι είναι πολύ αδύνατος και με αραιά μαλλιά.

Μία ημέρα πριν πεθάνει είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει ότι πάσχει από Έιτζ. Μέχρι τότε, είχε εγκατασταθεί στο στούντιο, κάνοντας συνεχώς ηχογραφήσεις.

Ο θάνατός του κινητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη και άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης με υποψιασμένους πλέον τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι τότε έδειχναν αδιαφορία για τις συμβουλές των γιατρών.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί από τη έρευνα της Μηχανής του Χρόνου σχετικά με το Έιτζ, θα δείτε επίσης την κρυφή επίσκεψη του Φρέντι Μέρκιουρι στην Αθήνα και τις ερωτικές του περιπέτειες στην Πλάκα.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Youtube

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Το ατύχημα του Ολυμπιονίκη Λουγκάνις πριν ανακοινώσει ότι είναι φορέας του AIDS και η αποκάλυψη του Mάτζικ για τον ιό που σόκαρε τον κόσμο, ο οποίος πίστευε ότι νοσούσαν μόνο οι ομοφυλόφιλοι (βίντεο)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here