O κιθαρίστας των Queen, έχει διδακτορικό στην αστροφυσική, ο Σακίλ στα παιδαγωγικά, ο τραγουδιστής των Offspring στη μοριακή βιολογία, ο Ρόμποκοπ στην Ιταλική Αναγέννηση. 10 διδάκτορες από την τέχνη και τον αθλητισμό

O κιθαρίστας των Queen, έχει διδακτορικό στην αστροφυσική, ο Σακίλ στα παιδαγωγικά, ο τραγουδιστής των Offspring στη μοριακή βιολογία, ο Ρόμποκοπ στην Ιταλική Αναγέννηση. 10 διδάκτορες από την τέχνη και τον αθλητισμό

Είναι διάσημοι και έχουν αναγνωριστεί διεθνώς για το ταλέντο τους.

Ωστόσο αρκετοί από αυτούς έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την τέχνη και την ακαδημαϊκή πορεία.

Δείτε παρακάτω 10 εξαιρετικά επιτυχημένους καλλιτέχνες που έχουν πάρει διδακτορικό :

  1. Bryan May (διδακτορικό στην Αστροφυσική)

brian-may-660x400

Βρετανός μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, που πήρε το διδακτορικό του στην αστροφυσική το 2007.

Είναι ευρύτερα γνωστός ως ο κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος «Queen».

Σπούδασε φυσική και μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι χρειάστηκε περισσότερο από τρεις δεκαετίες στην έρευνα για την διατριβή του.

Από το 2008 ως το 2013 ήταν μάλιστα πρύτανης του John Moores University στο Λίβερπουλ.

  1. Robert Vaughn (διδακτορικό στην Επικοινωνία)

Robert Vaughn stars as a con man in AMC's series "Hustle." (BBC/AMC/MCT)

Ο ηθοποιός Robert Vaughn αναδείχθηκε από το ρόλο του Napoleon Solo στην κλασική τηλεοπτική σειρά, “Ο Άνθρωπος της U.N.C.L.E.” που μεταδόθηκε από το δίκτυο NBC από το 1964 ως το 1968.

Δυο χρόνια αργότερα απέκτησε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στον ίδιο τομέα ειδικότητας που εργαζόταν, δηλαδή τα ΜΜΕ.

  1. Bill Cosby (διδακτορικό στην Εκπαίδευση)

bill-cosby

Ένας από τους διασημότερους κωμικούς στον κόσμο, ο Αμερικανός ηθοποιός, μουσικός, τηλεοπτικός παραγωγός και συγγραφέας Bill Cosby  άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα σε πανεπιστήμιο μετά την ολοκλήρωση της περίφημης τηλεοπτικής σειράς του με τίτλο The Bill Cosby Show.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών για το διδακτορικό του στην εκπαίδευση έγραψε μια διατριβή για την ενίσχυση της διδασκαλίας και την επίτευξη αυξημένης μάθησης για μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Εκτός του PhD για το οποίο κόπιασε,  έχει αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ εννέα φορές.

  1. Shaquille O´Neal (διδακτορικό στην Εκπαίδευση)

shaquille-oneil

Επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ και τέσσερις φορές πρωταθλητής  NBA, ο Shaquille O’Neal εγκατάλειψε τις σπουδές του στο τελευταίο έτος για να ενταχθεί στο ΝΒΑ.

Πριν τελειώσει το μπάσκετ πήρε πτυχίο και όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του ως μπασκετμπολίστας, το 2012 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Barry στη Φλόριντα.

Έχοντας συμμετάσχει σε 12 όχι και τόσο καλές ταινίες, Ο ‘Νιλ έχει δηλώσει ότι θέλει να γίνει σπουδαίος ομιλητής. Επίσης θα ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή.

Με  το υπέροχο χιούμορ που διαθέτει είπε: “Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να παίζω μπάσκετ για πάντα και κάποια στιγμή θα έπρεπε να κάνω μια κανονική δουλειά”.

  1. Peter Weller (διδακτορικό στην Ιταλική Αναγέννηση)

robocop

Ευρύτερα γνωστός για το ρόλο του ως RoboCop, ο ηθοποιός Peter Weller έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Syracuse, στη Ρωμαϊκή και την Αναγεννησιακή τέχνη και διδακτορικό στην ιταλική ιστορία της τέχνης της Αναγέννησης από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, έχει επίσης σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες, αλλά έχει ακόμη δανείσει τη φωνή του και σε ήρωες ταινιών κινουμένων σχεδίων. Άρχισε την έρευνα για το PhD το 2007 και ανακοίνωσε ότι του απονεμήθηκε ο τίτλος κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για το Σταρ Τρεκ στο Λας Βέγκας τον Αύγουστο του 2014.

  1. Frank Beall Ryan (διδακτορικό στα Μαθηματικά)

frank_ryan

Πρώην επαγγελματίας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο Frank Beall Ryan εγκατέλειψε το γήπεδο πέντε χρόνια μετά την απόκτηση του διδακτορικού του στα μαθηματικά, στο Πανεπιστήμιο Rice το 1965.

Χρειάστηκαν επτά χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών για να πάρει τον τίτλο και  έγινε επίκουρος καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Case.

Συνέχισε να διδάσκει μέχρι το 1974, ενώ παράλληλα ίδρυσε τη δική του ιδιωτική εταιρεία πληροφορικής.

  1. Ken Jeong (διδακτορικό στην Ιατρική)

ken_jeong

Ο κωμικός ηθοποιός Ken Jeong είναι γνωστός για το ρόλο του ως Leslie Chow στην σειρά ταινιών «Hangover».

Δεν είχε πρόθεση να γίνει ηθοποιός και ως γιατρός έχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στην Καλιφόρνια.

Αφού αποφοίτησε το 1995, εργάστηκε ως γιατρός για αρκετά χρόνια, έως ότου η γυναίκα του, που είναι και αυτή γιατρός, τον  έπεισε να αφοσιωθεί στην ηθοποιία.

  1. Dexter Holland (διδακτορικό στη Μοριακή Βιολογία)

dexterholland-770

Μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής στο πανκ ροκ συγκρότημα «The Offspring», ο Dexter Holland έχει διδακτορικό στη Μοριακή Βιολογία από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια.

Στο γυμνάσιο ήταν ο κορυφαίος στα μαθηματικά.

Έχει δηλώσει ότι βρίσκει τις σπουδές του τόσο συναρπαστικές όσο και το πανκ ροκ.

Το 2013 έκανε την εγγραφή του ως διδακτορικός φοιτητής στη σχολή Keck και συγκεκριμένα στο εργαστήριο ογκολογίας και πρωτεϊνικής έρευνας, όπου και συνέχισε τις σπουδές του στη μοριακή βιολογία για ασθένειες όπως το AIDS.

  1. Mayim Bialik (διδακτορικό στη Νευρολογία)

amy_farrah_fowler

Γνωστή για το ρόλο της ως Δρ Amy Farrah Fowler, μια νευροεπιστήμονας στην τηλεοπτική σειρά «The Big Bang Theory», η ηθοποιός Mayim Bialik είναι όντως κάτοχος διδακτορικού στη νευρολογία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Σπούδασε επίσης εβραϊκά ως μέρος του πτυχίου της, που ολοκλήρωσε το 2000.

Η ειδικότητά της είναι η δραστηριότητα του υποθαλάμου σε ασθενείς που πάσχουν από το σύνδρομο Prader-Willi.

  1. Greg Graffin (διδακτορικό στη Ζωολογία)

greg_graffin_6

Αμερικανός μουσικός και παραγωγός της δισκογραφίας ο Gregory Walter Graffin έχει PhD από το Πανεπιστήμιο Cornell της Καλιφόρνιας στους τομείς της ανθρωπολογίας, της εξελικτικής βιολογίας και της γεωλογίας.

Ο τίτλος της διατριβής του ήταν “Γενετική Εξέλιξη, Μονισμός και η Κοσμοθεωρία του Φυσιοδίφη: Προοπτικές από την Εξελικτική Βιολογία”.

Είναι ευρύτερα γνωστός ως τραγουδιστής του πανκ ροκ συγκροτήματος Bad Religion, το οποίο σχημάτισε μαζί με κάποιους συμμαθητές του σε ηλικία 15 ετών.

Ο Graffin έχει διδάξει πάνω σε θέματα εξέλιξης και επιστήμης στο πανεπιστήμιο από το οποίο και απέκτησε τον τίτλο σπουδών του.

platform3Διαβάστε στη “ΜτΧ”::Από τους αρχαίους Έλληνες στον David Bowie και τις Spice Girls. Γιατί επινοήθηκε το παπούτσι – πλατφόρμα και σε ποιες περιόδους της μόδας κυριάρχησε. Οι γιατροί όμως προειδοποιούν για πολλούς κινδύνους…

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu