Έζησε όσο κανένας άνθρωπος πάνω στη Γη. Έφτασε τα 256 χρόνια, μεγάλωσε 180 παιδιά που απέκτησε με τις 23 γυναίκες του οι οποίες πέθαναν πολλά χρόνια πριν από τον ίδιο.

Πρόκειται για τον Κινέζο βοτανολόγο Ολιστικής Ιατρικής Li Ching-Yuen ο οποίος γεννήθηκε στο μικρό χωριό της Κίνας Szchewan το 1677, αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι γεννήθηκε το 1736.

Li_chingYuen
Η υποτιθέμενη διάρκεια ζωής του Κινέζου βοτανολόγου υπερβαίνει κατά πολύ τη μεγαλύτερη επιβεβαιωμένη διάρκεια ζωής των 122 ετών και 164 ημερών της Γαλλίδας Ζαν Καλμάν.

Πήγε σχολείο μέχρι την ηλικία των 10 ετών και μετά ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές της Κίνας, όπου μάζευε φαρμακευτικά βότανα και τα πουλούσε για περίπου 100 χρόνια, ενώ ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξίδεψε μέχρι το σπίτι του Λι και εντυπωσιάστηκε από την όψη του, γιατί έλεγε ότι ήταν 250 ετών, αλλά έμοιαζε με άντρα 60 ετών.
Όταν τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του, εκείνος απάντησε: “Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι και κοιμήσου σαν σκύλος”.
Οι άνθρωποι από το περιβάλλον του Λι απορούσαν που δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολύ δυνατός για την ηλικία του.
Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν από την παιδική τους ηλικία, ενώ κάποιοι άλλοι υποστήριζαν ότι ο Λι ήταν φίλος του παππού τους που δεν ζούσε πια. Μάλιστα εξηγούσαν ότι σε ηλικία ήδη 71 χρόνων, προσελήφθη από τον κινέζικο στρατό ως γυμναστής της αυτοκρατορικής φρουράς.

Το 1930, η εφημερίδα New York Times τύπωσε ένα άρθρο στο οποίο δημοσιεύθηκαν επίσημα κινεζικά κρατικά έγγραφα τα οποία αποκάλυπταν ότι ο Li Ching-Yuen γεννήθηκε στην Κίνα το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδείκνυαν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150α γενέθλιά του, αλλά και όταν έκλεισε τα 200.

Ο Li Ching-Yuen πέθανε στις 6 Μαΐου 1933.
Είπε στους μαθητές του ότι είχε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες του σε αυτή τη ζωή και ήταν έτοιμος να γυρίσει σπίτι.
Η υπόθεση παραμένει ένα μυστήριο, καθώς οι Κινέζοι δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στον Λι και πολλοί αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να ζήσει ένας άνθρωπος 256 ολόκληρα χρόνια.
Οι αρμόδιοι που ασχολούνται με το θέμα προσπαθούν να βρουν στοιχεία και αποδείξεις ώστε να κατανοήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η Ζαν Καλμάν (Jeanne Calment, Αρλ, 21 Φεβρουαρίου 1875 – Αρλ, 4 Αυγούστου 1997) ήταν Γαλλίδα υπεραιωνόβια, το μακροβιότερο επιβεβαιωμένα πρόσωπο στην ιστορία. Έζησε 122 χρόνια και 164 ημέρες.
Η Ζαν Καλμάν. Αυτή θεωρείται  η μόνη επιβεβαιωμένη υπεραιωνόβια στην ιστορία. Έζησε 122 χρόνια και 164 ημέρες και ξεπέρασε τον Σιγκετσίγιο Ιζούμι από την Ιαπωνία, που φέρεται να έζησε 120 έτη και 237 ημέρες.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο γηραιότερος άνθρωπος στο έδαφος θεωρούταν η Ζαν Καλμάν, της οποίας η ηλικία θεωρήθηκε πρωτοφανής, καθώς πέθανε σε ηλικία 122 χρονών.
Έζησε στη Γαλλία και πέθανε το 1997. Αυτό σημαίνει ότι, εάν τα κινέζικα αρχεία που βρέθηκαν είναι σωστά, τότε η ηλικία του Li Ching-Yun υπερβαίνει τα επίσημο καταγεγραμμένο ρεκόρ της Γαλλίδας περισσότερα από 130 χρόνια!
malerA-700x392

Διαβάστε στη «ΜτΧ»:Το θέατρο καιγόταν και ο Γκούσταβ Μάλερ συνέχιζε να διευθύνει την ορχήστρα! Ο εκκεντρικός συνθέτης “σκότωνε” με το βλέμμα του όποιον έβηχε και όταν ήταν αφηρημένος ανακάτευε το τσάι με αναμμένο τσιγάρο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here