Γνωρίστηκαν στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο το 1935. Η πριγκίπισσα Άντζα Φεϊζάλ, αδελφή του βασιλιά του Ιράκ, ταξίδεψε στο νησί για να κάνει διακοπές μαζί με την αδερφή της και αρκετές κυρίες της αυλής. Στο θρυλικό Ξενοδοχείο των Ρόδων, όπου κατέλυσε, γνώρισε τον έρωτα της ζωής της.

Η πριγκίπισσα γνώρισε εκεί τον Αναστάσιο Χαραλάμπη. Ήταν γοητευτικός σερβιτόρος, που δούλευε εκεί. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος.Αλλά ήταν αδιανόητο για την αδελφή του πανίσχυρου βασιλιά να παντρευτεί έναν υπάλληλο ξενοδοχείου.
Το ζευγάρι αναγκάστηκε να κρατήσει τη σχέση του κρυφή και ο Χαραλάμπης «έκλεψε» την Φειζάλ, με την σύμφωνη γνώμη της και παντρεύτηκαν στην ΑΘήνα.

Αμέσως μετά την διαρροή της είδησης του μυστικού γαμού ξεκίνησε η μεγάλη πολιτικοστρατιωτική περιπέτεια στην οποία μπλέχτηκαν οι Ιταλοί, οι Άραβες και οι δυο ερωτευμένοι νέοι.

Η πριγκήπισσα βάση της θέσης της είχε δικαιώματα επί των πετρελαιοπηγών της Μοσούλης. Οι Ιταλοί στο πρόσωπο του Έλληνα συζύγου της είδαν μια χρυσή ευκαιρία να αποκτήσουν νόμιμα δικαιώματα στις γεωτρήσεις. Τα Δωδεκάνησα είχαν περιέλθει σε ιταλική κατοχή και εφόσον ο έλληνας σερβιτόρος της Ρόδου που παντρεύτηκε την δικαιούχο δεχόταν να γίνει Ιταλός θα μπορούσαν να «βάλουν χέρι» στον μαύρο χρυσό. Ο Αναστάσιος Xαραλάμπης. όμως αρνήθηκε να αλλάξει ταυτότητα λέγοντας «εγώ Έλληνας γεννήθηκα και δεν πρόκειται να αλλάξω».

Ο Νίκος Χαραλάμπης, γιος του Αναστάσιου Χαραλάμπη αφηγείται στη «Μηχανή του Χρόνου» τον μυστικό γάμο του πατέρα του με την πριγκίπισσα και το τέλος του απαγορευμένου έρωτα. Δείτε το βίντεο:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here