Ο πάπας Φραγκίσκος συνάντησε σήμερα μέλη καθολικών σχολών μαθητείας και τους έδωσε κάποιες συμβουλές, χρήσιμες για να μπορέσουν να επιτελέσουν με σωστό τρόπο την αποστολή τους. Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, ο πάπας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της πορνογραφίας καλώντας τους νεαρούς, μελλοντικούς ιερείς, να ακολουθήσουν έναν ενάρετο δρόμο.
«Η χρήση της ψηφιακής πορνογραφίας αφορά πολλούς ανθρώπους, πολλούς λαϊκούς όπως, επίσης, καλόγριες και ιερείς. Δεν θα ζητήσω από όποιον είχε τουλάχιστον μια τέτοια εμπειρία να σηκώσει το χέρι. Αλλά ο καθένας σας ας σκεφτεί αν του συνέβη ή αν ένιωσε τον συγκεκριμένο πειρασμό», είπε ο Φραγκίσκος.
«Είναι η πύλη εισόδου του διαβόλου. Και στην περίπτωση αυτή, δεν αναφέρομαι, βέβαια, στην εγκληματική πορνογραφία, με θύματα ανήλικα παιδιά. Αγαπητοί αδελφοί, πρέπει να προσέχετε. Μια καθαρή καρδιά, η οποία υποδέχεται τον Ιησού κάθε ημέρα, δεν μπορεί να λαμβάνει αυτές τις πληροφορίες οι οποίες -πλέον- είναι στην ημερήσια διάταξη», πρόσθεσε ο ποντίφικας.
Ο Φραγκίσκος κάλεσε τους νέους που ετοιμάζονται να γίνουν κληρικοί «να σβήσουν, αν μπορούν, όλα αυτά από το κινητό τους, για να μην έχουν τον πειρασμό πάντα κοντά τους». «Ελπίζω να με καταλάβατε, διότι είναι σημαντικό», κατέληξε ο πάπας.

Ειδήσεις σήμερα:
- Ισπανία. Σε ισχύ η χορήγηση άδειας σε εργαζόμενες που υποφέρουν από πόνους περιόδου
- Χιλιάδες νεκροί σε τροχαία κάθε χρόνο λόγω της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας. Τι έδειξε νέα έρευνα στις ΗΠΑ
- Ποιες παραλίες στην Αττική είναι ακατάλληλες για κολύμπι. Τι έδειξαν οι δειγματοληψίες
- Ένας στους δύο δεν θα πάει διακοπές φέτος. «Μαχαίρι» και σε βασικές υπηρεσίες λόγω ακρίβειας. Έρευνα του ΙΕΛΚΑ
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ