24 Ιουνίου 1798. Ο πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης και πρωτεργάτης του ελληνικού επαναστατικού διαφωτισμού, Ρήγας Βελεστινλής, βρήκε μαρτυρικό θάνατο στις φυλακές της Τεργέστης.
Σκοπός του ήταν να έρθει στην Ελλάδα από τη Βιέννη, προκειμένου να εκτελέσει το επαναστατικό σχέδιο για την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό.
Ακούστε στο podcast από τη Μηχανή του Χρόνου πώς έγινε η προδοσία, που οδήγησε στη σύλληψη και την εκτέλεσή του.
Το παρακάτω λινκ οδηγεί στο podstories.gr. Τη συνδρομητική υπηρεσία της μηχανής του χρόνου, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε και να ακούσετε δωρεάν από την ειδική στήλη.
Στο μικρόφωνο ο Χρίστος Βασιλόπουλος
Πατήστε εδώ: Ο στραγγαλισμός του Ρήγα Φεραίου
Ειδήσεις σήμερα:
- Άραχθος. Ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς πριν προχωρήσουν στη λήψη των οργάνων του 14χρονου Σπύρου
- Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς
- Ελικόπτερο έπεσε στη μαρίνα Βουλιαγμένης. Δείτε το βίντεο
- «Το Temu λειτουργεί ως βιτρίνα, συλλέγει προσωπικά δεδομένα». Η μήνυση με αποκαλυπτικά στοιχεία για το λογισμικό
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ