Τον Δεκέμβριο του 1944, η Τρίτη Στρατιά του στρατηγού Πάτον καθηλώθηκε στο Βέλγιο. Οι Γερμανοί ήταν μόνο μέρος του προβλήματος. Ο καιρός παρεμπόδιζε τα  στρατεύματα του Πάτον: βροχή, ομίχλη και πλημμύρες δεν τους επέτρεπαν να προχωρήσουν.

Αποφασισμένος να δράσει, ο Πάτον κάλεσε αιφνίδια έναν αξιωματικό και του είπε τι ήθελε:
Μια προσευχή για καλό καιρό.
Ο αξιωματικός που κάλεσε ήταν ο ιερέας της Τρίτης Στρατιάς Τζέιμς Ο’ Νιλ. «Κουράστηκα να πολεμάω στη λάσπη και τις πλημμύρες μαζί με τους Γερμανούς», του είπε ο Πάτον. «Δες αν ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει ή όχι». Ο Ο’ Νιλ έπιασε αμέσως δουλειά. Η προσευχή που έγραψε εκλιπαρούσε τον Παντοδύναμο να «περιορίσει τις υπερβολικές βροχές» και να «μας δώσει καλό καιρό για τη μάχη».

«Πρέπει να ζητήσουμε από τον Θεό να σταματήσει τις βροχές»

Όταν πήγε την προσευχή στον Πάτον, ο στρατηγός του είπε ότι ήθελε να τυπωθούν 250.000 αντίγραφα. «Πρέπει να προσευχηθούν οι πάντες στην Τρίτη Στρατιά», είπε ο Πάτον. Οι στρατιώτες πήραν την προσευχή στις 22 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα που έπρεπε να εξαπολύσουν μια κρισιμότατη αντεπίθεση στη μάχη των Αρδενών. Ως δια μαγείας, η βροχή και η ομίχλη εξαφανίστηκαν! Ακολούθησαν έξι μέρες αίθριου καιρού, κατά τις οποίες οι Γερμανοί υπέστησαν συντριπτική ήττα από την Τρίτη Στρατιά.

Ο Πάτον κάλεσε τον Ο’ Νιλ στο γραφείο του. «Ιερέα, είσαι ο πιο δημοφιλής άντρας στο διοικητήριο. Σίγουρα τα έχεις καλά και με τον Κύριο και με τους στρατιώτες». Μετά καρφίτσωσε έναν Χάλκινο Αστέρα στον Ο’ Νιλ, ένα μετάλλιο για μία προσευχή που έκανε θαύματα.

Πηγή: Συναρπαστικές πολεμικές ιστορίες που δεν ειπώθηκαν ποτέ, του Rick Beyer, εκδόσεις Toubi’s

Διαβάστε ακόμη στη «ΜτΧ»: Πάτον. Ο στρατηγός θρύλος, που αποκαλούσε τον εαυτό του γαμ….. μπάσταρδο. Προσπάθησε να ξεκινήσει πόλεμο με την ΕΣΣΔ και είχε σε στρατιωτική ετοιμότητα γερμανούς αιχμαλώτους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here