Ακουγόταν σαν τον Elvis, κουνούσε τους γλουτούς τους σαν τον Elvis και είχε τον αέρα ενός σούπερ σταρ. Πρόκειται για τον Jimmy Ellis, γνωστό και ως Orion , ο οποίος έκανε επιτυχία, ισχυριζόμενος ότι είναι ο «επιζών Elvis Presley».

Το 1978, ο κόσμος θρηνούσε για το χαμό του «βασιλιά» της ροκ Elvis Presley. Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του τραγουδιστή, εμφανίστηκε ο Orion στα μουσικά δρώμενα. Όχι μόνο οι μουσικοί παραγωγοί, αλλά και το κοινό δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους. Η φωνή του «Οrion» έμοιαζε σε τέτοιο βαθμό με του Presley, ώστε ορισμένοι από τους φαν πίστεψαν, είτε από ανάγκη, είτε από αφέλεια, ότι o Elvis ήταν ζωντανός και καλά στην υγεία του.

Το εξώφυλλο του μουσικού άλμπουμ «Reborn»
Το εξώφυλλο του μουσικού άλμπουμ «Reborn»

Η συνεργασία με τη «Sun Records» και ο δίσκος «Reborn»

Ο Shelby Singleton, o ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής «Sun Records» άδραξε την ευκαιρία. Έκανε συμφωνία με τον Orion , ο οποίος υπέγραψε αμέσως συμβόλαιο.  Θα του έγραφαν τραγούδια μεγάλοι συνθέτες και θα τα τραγουδούσε μιμούμενος τον Presley.
Λίγους μήνες αργότερα, παρουσιάστηκε το μουσικό άλμπουμ που έφερε τον τίτλο «Reborn».
Το εξώφυλλο έδειχνε μια φιγούρα που έμοιαζε με τον Elvis, να βγαίνει από ένα φέρετρο και να ανεβαίνει στη σκηνή.

Τα δημοσιεύματα ότι ο Orion ήταν o χαμένος αδερφός του Elvis

Την ίδια περίοδο παράλληλα, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι ο «Orion» ήταν ο χαμένος γιος του Vernon Prisley και επομένως αδερφός του Elvis Presley.
Ο τραγουδιστής, αν και δεν μιλούσε συχνά για την προσωπική του ζωή, είχε παραδεχτεί ότι ήταν υιοθετημένος.
Η μητέρα του τον εγκατέλειψε σε ίδρυμα όταν ήταν 2 ετών.
Ένας από τους συνεργάτες του Orion ισχυρίστηκε ότι είχε δει το πιστοποιητικό γεννήσεως του τραγουδιστή.
Στο όνομα μητρός, αναγραφόταν κανονικά το όνομα της γυναίκας, που τον είχε φέρει στη ζωή. Στο όνομα πατρός όμως, υπήρχε μόνο το «Vernon» χωρίς επίθετο. Η πληροφορία αυτή διέρρευσε στον τύπο άμεσα.
Οι δημοσιογράφοι το συνδύασαν με τον πατέρα του Elvis Presley, που λεγόταν  κι αυτός Vernon και οι φήμες οργίαζαν.
«Έτσι εξηγείται η ομοιότητα στη φωνή και την εμφάνιση του «Orion» και του Elvis.
Πρόκειται μάλλον για αδέρφια», έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής.
Το γεγονός αυτό ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύστηκε ποτέ.

Η μάσκα

Ο Orion, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Jimmy Ellis, είχε καταφέρει μετά από πολλά χρόνια να ενταχθεί με επιτυχία στη μουσική βιομηχανία. Δεν υπήρχε πλέον κανένα εμπόδιο στο δρόμο του. Κατά κάποιο τρόπο, ζούσε τη ζωή του «Βασιλιά Elvis».

Υπήρχε μόνο ένα «αγκάθι» στην όλη ιστορία. Ήταν δεσμευμένος από τη «Sun Records» να φοράει συνεχώς μια μάσκα που του έκρυβε το πρόσωπο. Δεν μπορούσε να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα, ενώ κανείς, όσο κι αν είχε προσπαθήσει, δεν είχε κατορθώσει να δει το πραγματικό του πρόσωπο.

Αυτή ήταν η «τραγωδία» του, όπως έλεγε. «Δεν ήθελα ποτέ να είμαι ο Elvis. Ήθελα μόνο να με εκτιμούν για αυτό που είμαι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ellis σε συνέντευξή του.

Ο Jimmy Ellis χωρίς τη μάσκα του «Οrion»
Ο Jimmy Ellis χωρίς τη μάσκα του «Οrion»

Η πλαστή βιογραφία του «Orion»

Ο Singleton για να εξιτάρει το κοινό και τους φαν έπλασε μια μυστηριώδη  βιογραφία για τον «Orion», η οποία φυσικά δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το «Daily Beast», η περιοχή «Ribbonsville» στο Tennessee, στην οποία υποτίθεται ότι είχε γεννηθεί ο «Orion» ήταν επινοημένη, ενώ το «Dixieland», στο οποίο έμενε ο τραγουδιστής ήταν επίσης ένα δημιούργημα φαντασίας.
Ο Singleton είχε εμπνευστεί από το βιβλίο της Gail Brewer-Giorgio, που έφερε συμπτωματικά τον τίτλο «Orion» για να δημιουργήσει το χαρακτήρα και τη ζωή του τραγουδοποιού.
Ο Ellis τελικά είχε αποκτήσει τη φήμη και τη δόξα, που αναζητούσε με τόση μανία. Οι φαν τον αποθέωναν.
Σε κάθε συναυλία τον αγκάλιαζαν, τον φιλούσαν και τους έδειχναν την αγάπη τους.
Παρόλα αυτά όμως, ο Ellis ήθελε να τον επευφημούν για τη μουσική που ήθελε να κάνει και για τις δυνατότητες
που είχε.  Από ένα σημείο και έπειτα, δεν του άρεσε που τον παρομοίαζαν με τον Elvis τόσο πολύ.
Παράλληλα, είχε αρχίσει να κουράζεται με τη μάσκα και είχε εκφράσει την επιθυμία να τη βγάλει.

«Απεχθανόταν τη μάσκα και το κάθε λεπτό που τη φορούσε. Δεν μπορούσε όμως να κάνει αλλιώς», έλεγε μέλος από την ορχήστρα του «Orion».

Πολλοί φαν υποστήριζαν ότι ο «Orion» ήταν όντως ο Elvis και φόραγε τη μάσκα για να κρύψει τις ουλές που είχε στο πρόσωπο του.
Πολλοί φαν υποστήριζαν ότι ο «Orion» ήταν όντως ο Elvis και φόραγε τη μάσκα για να κρύψει τις ουλές που είχε στο πρόσωπο του.

Το πέταγμα της μάσκας μπροστά στο κοινό

Το 1983, σε μια συναυλία την Παραμονή των Χριστουγέννων ο Ellis δεν άντεξε άλλο και πέταξε τη μάσκα μπροστά στους θεατές, ενώ βρισκόταν στη σκηνή. «Τότε είπα τελείωσαν όλα. Μα τι είχε κάνει ο άνθρωπος; Καταστροφή. Σκέτη καταστροφή. Το κοινό με τη μάσκα είχε δημιουργήσει ένα πέπλο μυστηρίου και φαντασίας. Βγάζοντας τη, του το πήρε αυτό. Χάθηκε η μαγεία», είχε πει τότε ο Singleton.

Και όντως έτσι ήταν. Ο Singleton διέλυσε το συμβόλαιο, ενώ από εκείνη τη στιγμή και ύστερα η καριέρα του «Orion» πήρε άλλη τροπή. Ο Jimmy Ellis πάλεψε για να παραμείνει στη μουσική Βιομηχανία. Άλλαξε πολλά ονόματα, έκανε κάποιες συναυλίες, έγραψε μουσικά κομμάτια, αλλά η επιτυχία είχε δώσει τη θέση της στην κατάρρευση. Η αποτυχία ήταν δεδομένη. Το κοινό έδειχνε αποστροφή.
Το 1987, ο Ellis, αν και είχε ορκιστεί να μη το κάνει, ξαναφόρεσε τη μάσκα, σε μια προσπάθειά του να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.
Η πράξη του αυτή δεν απέδωσε καρπούς.

Ο Jimmy Ellis απεχθανόταν να φοράει τη μάσκα, αλλά δεσμευόταν από το συμβόλαιο του με τη «Sun Records»
Ο Jimmy Ellis απεχθανόταν να φοράει τη μάσκα, αλλά δεσμευόταν από το συμβόλαιο του με τη «Sun Records»

Τότε ο Ellis αποδέχτηκε ότι είχε χάσει το παιχνίδι. Αποσύρθηκε από τη μουσική και άφησε πίσω του τον «Orion».
Επέστρεψε στην Alabama όπου γεννήθηκε, για να ασχοληθεί με τα άλογα, ενώ παράλληλα, άνοιξε παλαιοπωλείο
για να βγάζει τα προς το ζην.

Η δολοφονία του Jimmy Ellis

Στις 12 Δεκεμβρίου του 1998, ο Jimmy Ellis δολοφονήθηκε στο κατάστημά του, από τον Jeffrey Lee, σε ένοπλη ληστεία. Ήταν 53 ετών.
«Στις 2 Δεκεμβρίου είχε γίνει ληστεία στη γειτονιά. Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και ο Jimmy είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Στις 12 Δεκεμβρίου σκοτώθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Είναι συγκλονιστικό», είχε δηλώσει ένας φίλος του.

Το 2015 η παραγωγός Jeannie Finlay έκανε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Ellis με είχε τίτλο «Orion: The Man Who Could Be King». Ήταν υποψήφιο για το βραβείο «The Discovery Award», ενώ προβλήθηκε στην τηλεόραση από το δίκτυο «Sundance TV».

sandra3-700x467Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Σάντρα, η τραγουδίστρια που στα 80s ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Μαντόνα. Σήμερα εμφανίζεται σε συναυλίες αφιερωμένες στα 80s. Ξεκίνησε από τάλεντ σόου όπου τραγούδησε απρόσκλητη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here