Οι κατά συρροή δολοφόνοι της Αυστραλίας, που αποθήκευαν τα τεμαχισμένα πτώματα των θυμάτων μέσα σε βαρέλια. Η ομολογία του ελληνοαυστραλού Βλασσάκη που συμμετείχε στις δολοφονίες των αδελφών του

Οι κατά συρροή δολοφόνοι της Αυστραλίας, που αποθήκευαν τα τεμαχισμένα πτώματα των θυμάτων μέσα σε βαρέλια. Η ομολογία του ελληνοαυστραλού Βλασσάκη που συμμετείχε στις δολοφονίες των αδελφών του

Το κείμενο έστειλε η αναγνώστριά μας Μαρία Ταξιαρχούλα Χατζηηλία

Στις 20 Μαϊου 1999, στην πόλη Snowtown της Αυστραλίας, βρέθηκαν οκτώ πτώματα μέσα σε βαρέλια που περιείχαν οξύ. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου βρέθηκαν άλλα τέσσερα.

Οι εντατικές έρευνες των αρχών οδήγησαν στη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων: των Τζον Μπάντιγκ, Ρόμπερτ Βάγκνερ, Tζέιμς Βλασσάκης και Μαρκ Χέιντον.

Το προφίλ των δολοφόνων

Ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Σπυρίδων Βλασσάκης (γενν. 24/12/79) ήρθε σε επαφή με την κεντρική φιγούρα των δολοφονιών, Τζον Μπάντιγκ όταν ο τελευταίος σύναψε σχέση με τη μητέρα του.

Ο Βλασσάκης τον περιέγραψε ως ”αρχικά ευγενικό και καλοσυνάτο άτομο που θαύμαζε”. Δεν άργησε να θεωρήσει πρότυπο και πατρική φιγούρα, όμως σύντομα ανακάλυψε μια πιο σκοτεινή του πλευρά καθώς ο Μπάντιγκ του εκμυστηρεύτηκε πως είχε διαπράξει φόνους και του έκανε πλύση εγκεφάλου χρησιμοποιώντας ρητορική μίσους.

Ο Μπάντιγκ στοχοποιούσε τους άπορους, τους παιδόφιλους και τους ομοφυλόφιλους αποκαλώντας τους αδύναμους και σκουπίδια.  Ο Βάγκνερ ήταν γείτονας του Μπάντιγκ και πιστός ακόλουθος του. Είχε το δικό του λερωμένο ποινικό μητρώο καθώς είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τον πρώην σύντροφό του.

Oι Robert Wagner (αριστερά) και John Bunting (δεξιά), οι πιο γνωστοί κατά συρροήν δολοφόνοι της Αυστραλίας. YouTube

Τα θύματα 

Το Σεπτέμβρη του 1998 ανάγκασαν το Βλασσάκη να συμμετέχει στη δολοφονία του 21χρονου ετεροθαλούς αδελφού του, Τρόι Γιουντ. Οι Βάγκνερ και Μπάντιγκ ξύπνησαν τον αδελφό του, τον έδεσαν και τον βασάνισαν στο μπάνιο πριν ο Βάγκνερ τον στραγγαλίσει με ένα σχοινί. Στη συνέχεια τον τεμάχισαν και τον έκλεισαν σε ένα βαρέλι που αργότερα μετέφεραν στη Snowtown.

Το επόμενο θύμα ήταν ο 17χρονος Φρέντερικ Μπρουκς τον οποίον δολοφόνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου του 1998. Μέσα στο σπίτι του, του έκαναν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα ενώ στη συνέχεια, τον έκαψαν με τσιγάρο στη μύτη και τα αυτιά πριν τελικά τον αφήσουν να πνιγεί από το φίμωτρο του.  O Frederick Brooks, 17, ήταν εύκολο θύμα καθώς έπασχε από διανοητικά προβλήματα.

Ακολούθησε η δολοφονία του 29χρονου Gary O’Dwyer το Νοέμβριο του 1999. Ο Μπάντινγκ είχε βάλει τον Βλασσάκη να συγκεντρώσει πληροφορίες για το θύμα. Ο Γκάρι ήταν άγνωστος στους δολοφόνους αλλά επιλέχθηκε καθώς θεωρήθηκε εύκολο θύμα. Είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη, κούτσαινε και έπαιρνε επίδομα αναπηρίας. Βασανίστηκε και δολοφονήθηκε όπως και ο Τρόι Γιουντ.

To τελευταίο θύμα ήταν ο 24χρονος Ντέιβιντ Τζόνσον, αδελφός εξ’αγχιστείας του Βλασσάκη, ο οποίος και τον παρέσυρε στον τόπο του εγκλήματος. Ο Μπάντιγκ έτρεφε μεγάλο μίσος για τον Τζόνσον, αποκαλώντας τον συχνά ομοφυλόφιλο και γιάπη.

Τα θύματα των κατά συρροή δολοφόνων της Αυστραλίας. YouTube

Οι τρεις δολοφόνοι τον έδεσαν με χειροπέδες, τον έδειραν, τον ανάγκασαν να τους δώσει το PIN του τραπεζικού του λογαριασμού και στο τέλος, τον στραγγάλισαν με την ίδια του τη ζώνη. Κατέληξε τεμαχισμένος σε ένα βαρέλι όπως και τα υπόλοιπα θύματα. Λέγεται, μάλιστα, πως οι Βάγκνερ και Μπάντιγκ κράτησαν ένα κομμάτι από τη σάρκα του, το οποίο μαγείρεψαν και έφαγαν.

H έρευνα ξεκίνησε όταν ο αδερφός ενός από των αρχικών θυμάτων του Μπάντινγκ δήλωσε την εξαφάνιση της αδερφής του στην αστυνομία.

Οι αρχές ανακάλυψαν τα βαρέλια που περιείχαν μουμιοποιημένα πτώματα. Η προσπάθεια των δολοφόνων να τα εξαφανίσουν είχε αποτύχει.

Δίκη και ποινές

Oι φόνοι έγιναν γνωστοί με το όνομα Snowtown Murders (παρόλο που τα θύματα απλά μεταφέρθηκαν εκεί μετά το θάνατό τους) ενώ ο εγκέφαλος των φόνων Μπάντιγκ, ονομάστηκε ο μεγαλύτερος κατά συρροήν δολοφόνος της Αυστραλίας. Ο Βλασσάκης που συμμετείχε σε τέσσερις από 12 δολοφονίες, ομολόγησε τα πάντα και κατέθεσε εναντίον των άλλων, υποστηρίζοντας πως τον είχαν παρασύρει.

Ο Βλασσάκης δήλωσε ένοχος κι ήταν ο πρώτος που δικάστηκε στις 21 Ιουνίου 2001. Καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια με δυνατότητα αναστολής μετά από το πέρας 26 χρόνων στην φυλακή. Ο Μπάντιγκ καταδικάστηκε για έντεκα φόνους και εκτίει 11 διαδοχικές ισόβιες καθείρξεις χωρίς την δυνατότητα αναστολής ενώ ο Βάγκνερ κρίθηκε ένοχος για 10 φόνους κι έλαβε την αντίστοιχη ποινή. Ο τέταρτος ένοχος έλαβε ποινή 25 ετών με δυνατότητα αναστολής μετά τα 18 πρώτα.

Ο δικαστής δήλωσε πως επρόκειτο για σαδιστικά και διεστραμμένα άτομα που σκότωναν για την ικανοποίηση τους και πως δεν υπήρχε πιθανότητα επανένταξης τους στην κοινωνία.

Το κτίριο της εγκαταλελειμμένης τράπεζας όπου οι δολοφόνοι αποθήκευαν τα βαρέλια με τα πτώματα των θυμάτων τους. YouTube

Η υπόθεση αυτή στιγμάτισε το όνομα της πόλης του Snowtown και οι κάτοικοι ζητούν να γίνει μετονομασία. Οι δολοφονίες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ταινία ‘’Snowtown’’ που βασίστηκε στη ζωή του Τζον Μπάντιγκ και για τέσσερα βιβλία.

Πάντως, οι δολοφόνοι δεν φαίνεται να πτοούνται από τις βαριές καταδίκες. Ο Βλασσάκης ερωτεύτηκε την παιδική του φίλη Bianca Roberts, στην οποία έκανε πρόταση γάμου το 2003.

Παρομοίως, ο Βάγκνερ διατηρεί προφίλ στην ιστοσελίδα PrisonPenPals όπου αναζητεί φίλες διά αλληλογραφίας, υποσχόμενος ανταλλαγή ενδιαφερόντων γραμμάτων.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

Όσοι αναγνώστες επιθυμούν να στέλνουν κείμενα μπορούν να μας τα στέλνουν στη διεύθυνση: [email protected]

Εφόσον τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, που έχουν να κάνουν με το ύφος της ιστοσελίδας, θα δημοσιεύονται.

Η ΜτΧ δεν ευθύνεται για τυχόν ανακρίβειες στα κείμενα των αναγνωστών.

Διαβάστε στη “ΜτΧ”:Η πρώτη γυναίκα που καταδικάστηκε ισόβια στην Αυστραλία. Έβρασε τον σύντροφό της με λαχανικά, αφού τον κατακρεούργησε. Τον είχε προειδοποιήσει η μητέρα της (Προσοχή! Σκληρές περιγραφές!)

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu