Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’50 η πρώτη Ντίσνεϊλαντ άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, ο Ουώλτ Ντίσνεϊ φρόντισε να διατυμπανίσει ότι δεν επρόκειτο για ένα μεγάλο λούνα παρκ.

Στο θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ τα παιδιά θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες.
Ωστόσο, οι πρώτοι μικροί επισκέπτες γρήγορα διαπίστωσαν ότι οι ήρωές τους από κοντά έδειχναν κάπως διαφορετικοί.

Το σκεπτικό του Ουώλτ Ντίσνεϊ ήταν να βγάλει τους φανταστικούς κόσμους των διάσημων καρτούν από την μεγάλη οθόνη. Έτσι, εκτός από τα εντυπωσιακά κάστρα, τρενάκια και παιχνίδια, έπρεπε να δώσει ζωή και στους ήρωες.
Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι της Ντίσνεϊλαντ θα ήταν ντυμένοι με στολές των δημοφιλών χαρακτήρων, θα περιφέρονταν στο πάρκο και θα μιλούσαν με τους επισκέπτες.
Μέχρι τότε η εταιρεία δεν είχε βγάλει στην αγορά επίσημες στολές των καρτούν. Τα κοστούμια της Ντίσνεϊλαντ έπρεπε να σχεδιαστούν εξ’ολοκλήρου από την αρχή, για το σκοπό αυτό.

Ωστόσο, η έλλειψη τεχνογνωσίας, μηχανημάτων ψηφιακού σχεδιασμού, αλλά και πρώτων υλών σε μεγάλο βαθμό προδίκασε το αποτέλεσμα. Πολλές από τις στολές των παιδικών ηρώων έδειχναν αρκετά παράξενες και με μια σημερινή ματιά, μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από ταινία θρίλερ.
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Μίκυ και η Μίνι Μάους. Οι σχεδιαστές φαίνεται να δυσκολεύονταν για αρκετά χρόνια να καταλήξουν στο πώς θα έφτιαχναν το κεφάλι, έτσι ώστε να μη μοιάζει παραμορφωμένο.

Τα πρώτα σχέδια. YouTube

Στην αριστερή φωτογραφία, οι μεγάλες τρύπες στα πρόσωπα του Μίκυ και της Μίνι που υπήρχαν για να αναπνέει ο εργαζόμενος έμοιαζαν με πληγές. YouTube

Οι εκφράσεις στα πρόσωπα από τα τρία γουρουνάκια μοιάζουν περισσότερο αμήχανες παρά χαρούμενες.

Τα τρία γουρουνάκια. YouTube

Η μικροκαμωμένη Χιονάτη δε μοιάζει να είναι περικυκλωμένη από νάνους, αλλά από ανθρωπόμορφα πλάσματα με τεράστια κεφάλια.

Η Χιονάτη με τους νάνους. YouTube

Τα περισσότερα παιδιά πίστευαν ότι ο μικρός Πινόκιο και οι νάνοι θα ήταν στο μέγεθός τους. YouTube

Ο κακός λύκος ήταν μάλλον ο μοναδικός χαρακτήρας που ταίριαζε στο ρόλο του.

Ο κακός λύκος. YouTube

αρχική φωτογραφία: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Τα υπόγεια καμαρίνια της Ντίσνεϋλαντ, όπου ο Μίκι Μάους έκανε κρυφά τσιγάρο. Τα τούνελ δημιούργησε ο Ντίσνεϋ για να προστατέψει το παραμυθένιο μυστικό του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here