Σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τον θάνατο του προέδρου και CEO της, Satoru Iwata, η Nintendo δεν κάλυψε τελικά τη θέση του εκλιπόντος με τον Shigeru Miyamoto (επέλεξε τον Tatsumi Kimishima), ωστόσο, ο τελευταίος μπορεί να νιώθει κάτι παραπάνω από υπερήφανος για το παιχνίδι που έκλεισε 30 χρόνια ζωής και άλλαξε ριζικά τον κόσμο του gaming: το Super Mario Bros.

Το πρώτο μη-arcade παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον συμπαθή υδραυλικό κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου 1985 για το NES και ουσιαστικά σήμανε τη γέννηση των side-scrolling platformers, όπου εκτός από τη συλλογή πόντων (μικρή σημασία στην εξέλιξη του παιχνιδιού) ο gamer είχε ως αποστολή να ολοκληρώσει όλες τις πίστες για να οδηγηθεί σε ένα τέλος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι επάνω στο Super Mario βασίστηκαν στη συνέχεια παιχνίδια-θρύλοι, όπως το Castlevania, Sonic the Hedgehog και Mega Man.

Φυσικά, εκτός από τα 8bit και 16bit platformers, το Super Mario Bros. αποτέλεσε το βήμα για τη δημιουργία μιας ολόκληρης σειράς παιχνιδιών με πρωταγωνιστή τον Mario και δεκάδες spin-offs που καθιέρωσαν τη Nintendo ως ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο διαχρονικά) όνομα στον χώρο του gaming.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτήν την ευχάριστη και νοσταλγική επέτειο, ας παρακολουθήσουμε ένα video-ωδή στην εξέλιξη του Super Mario μέχρι σήμερα:

ΠΗΓΗ: techgear.gr  από news247.gr

Διαβάστε επίσης: Polybious. Το ηλεκτρονικό παιχνίδι που προκάλεσε αμνησία, αϋπνία, στρες και εφιάλτες, ενώ σημειώθηκαν και περιστατικά αυτοκτονιών. Κι όμως κάποιοι λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here