Μπορεί το σεξ στην σημερινή εποχή να είναι συνδεδεμένο με την απόλαυση και την αναπαραγωγή, αλλά αυτό που συνέβη πριν από 50.000 έως 60.000 χρόνια ανάμεσα στους «σύγχρονους» ανθρώπους και τους «Νεάτερνταλ», αποτελεί αντικείμενο ειδικής και επίπονης επιστημονικής έρευνας η οποία κατέληξε σε εντυπωσιακά συμπεράσματα για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Αφορμή για την έναρξη των ερευνών στάθηκε η εύρεση το 2008 ενός μηριαίου οστού, ηλικίας 45.000 ετών, στην περιοχή Ουστ Ισίμ της δυτικής Σιβηρίας κοντά στον ποταμό Ιρτίς. Το οστό ανήκε σε έναν πρωτόγονο κυνηγό-τροφοσυλλέκτη.

Σε αυτό το εύρημα βασίστηκαν οι ειδικοί ερευνητές του γερμανικού Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας «Μαξ Πλανκ» της Λειψίας, που πραγματοποίησαν την ανάλυση του αρχαιότερου έως σήμερα ολοκληρωμένου DNA του «σύγχρονου» ανθρώπου.

Ο επικεφαλής της έρευνας του γερμανικού Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας «Μαξ Πλανκ» της Λειψίας και παλαιογενετιστής Σβάντε Πάαμπο , με το μηριαίο οστό που βρέθηκε το 2008 στην περιοχή Ουστ Ισίμ της δυτικής Σιβηρίας.
Ο επικεφαλής της έρευνας του γερμανικού Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας «Μαξ Πλανκ» της Λειψίας και παλαιογενετιστής Σβάντε Πάαμπο, με το μηριαίο οστό που βρέθηκε το 2008 στην περιοχή Ουστ Ισίμ της δυτικής Σιβηρίας

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Nature», δείχνουν ότι οι «σύγχρονοι» άνθρωποι και οι «Νεάντερταλ» είχαν αναπαραγωγικό σεξ περίπου πριν από 50.000 έως 60.000 χρόνια.

Ο επικεφαλής των ερευνών, Σουηδός παλαιογενετιστής , Σβάντε Πάαμπο υποστηρίζει πως μετά από νέες έρευνες το 2010 υπάρχει η βεβαιότητα ότι «όλοι οι σύγχρονοι άνθρωποι, εκτός από τους κατοίκους της υποσαχάριας Αφρικής, έχουν στο γενετικό υλικό τους και DNA από τους Νεάντερταλ, λόγω των επιμειξιών που προηγήθηκαν».

Οι Homo Sapiens έκαναν σεξ για πρώτη φορά με τους Νεάτερνταλ 50.000 χρόνια πριν. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεύρεσης κυκλοφορεί ακόμα στο DNA μας. 

Το γενετικό υλικό έδειξε ότι το μηριαίο οστό ανήκε σε έναν άνθρωπο ο οποίος μετέφερε περίπου 2% DNA του Νεάντερταλ, ποσοστό παρόμοιο με των ανθρώπων από την Ευρώπη και την Ασία σήμερα.

Μέχρι τώρα, οι εκτιμήσεις για διασταύρωση των ειδών ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό και κυμαίνονται από 37.000 έως 86.000 χρόνια πριν.

Δείτε στο βίντεο την Ομιλία του Σβάντε Πάαμπο για τα αποτελέσματα των ευρημάτων που αποδεικνύουν ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι κουβαλούν DNA Νεάτερνταλ.

Πηγές: the guardian&livescience

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Ο κόσμος πριν από τους Νεάντερταλ θύμιζε το «Game of Thrones». Βρήκαν νέο είδος που ζούσε σε βασίλεια και πολεμούσε για την εξουσία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here