Συνεχίζεται η μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο, που ξέσπασε την Κυριακή. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας στάλθηκαν νέα μηνύματα από το 112 για προληπτικές εκκενώσεις στους Ρεστά και τον Δαφνώνα. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 16 οικισμοί.
Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν αυτή τη στιγμή 190 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 5 εναέρια μέσα, με το ενδεχόμενο ενίσχυσης των εναέριων δυνάμεων να παραμένει ανοιχτό.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι άνεμοι ήταν συνεχόμενοι, όχι πολύ ισχυροί, περίπου στα 4 μποφόρ, αλλά κάποιες φορές είχαν ριπές 5 -6 μποφόρ.
Η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων δημοσίευσε την Κυριακή βίντεο από την επιχείρησή της στη φωτιά της Χίου, δείχνοντας τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο μέτωπο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, μεταβαίνει στη Χίο προκειμένου να ερευνήσει, σε συνεργασία με την κρατική ασφάλεια της ΕΛΑΣ, τα αίτια των πυρκαγιών. Στη Χίο με δυνάμεις από τη Λέσβο ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Αλέξανδρος Κουβακάς και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Φωτιά στη Χίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΓΙΑΣ
Οι τρεις διαφορετικές εστίες μέσα σε διάστημα μιάμισης ώρας και σε διαφορετικά σημεία, πυροδοτούν σοβαρές υποψίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασαν αυτές οι καταστροφικές πυρκαγιές και έχει δοθεί εντολή για ενδελεχή έρευνα.
Επιπλέον, άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, με τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής να εγκρίνει την ολική ναύλωση και τον απόπλου του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Superrunner Jet 2 από τον νέο μόλο Δραπετσώνας, με προορισμό το λιμάνι των Μεστών της Χίου.

Φωτιά στη Χίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΓΙΑΣ
Στο πλοίο επιβιβάστηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρονται στο νησί για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης.
Παράλληλα, ενίσχυση αναμένεται και μέσω του επιβατηγού-οχηματαγωγού Αριάδνη, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τη Χίο. Στο πλοίο επιβιβάστηκαν επιπλέον 5 πυροσβεστικά οχήματα, ένα λεωφορείο και 35 πυροσβέστες.

Ειδήσεις σήμερα:
- Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά νομοθετικά μέτρα για ακραίες συμπεριφορές δικηγόρων στις δικαστικές αίθουσες
- Μπαράζ επιθέσεων στην Τεχεράνη. Διακοπή ρεύματος μετά τις ισραηλινές επιθέσεις. Χτυπήθηκε εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας
- Ισραήλ: Εντοπίστηκαν πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις
- Απολογία Πέτρου Φιλιππίδη: Ότι έγινε, έγινε με απόλυτη συναίνεση. Πρόεδρος: Κάθε φορά μας λέτε κάτι διαφορετικό
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ