Όμιλος ΟΤΕ: Με μήνυμα «Συμμετέχουμε, ανακαλύπτουμε, συνδεόμαστε» ξεκινά το φετινό πρόγραμμα δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών

Όμιλος ΟΤΕ: Με μήνυμα «Συμμετέχουμε, ανακαλύπτουμε, συνδεόμαστε» ξεκινά το φετινό πρόγραμμα δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών

Ξεκινούν τα νέα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, για την περίοδο 2019-2020. Τα προγράμματα απευθύνονται σε σχολικές ομάδες, οικογένειες, αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες και οι κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά online, στο site του Μουσείου.

Με μήνυμα «Συμμετέχουμε, ανακαλύπτουμε, συνδεόμαστε», το φετινό πρόγραμμα των δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, ενημερωτικά σεμινάρια για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και διαδραστικές ξεναγήσεις στους ανακαινισμένους χώρους του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών.

Μέσα από προηγμένες τεχνολογίες, όπως το Augmented Reality (AR) και το Virtual Reality (VR), οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να ανακαλύψουν την ιστορία της επικοινωνίας και των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της τηλεγραφίας από τον ίδιο τον Σάμιουελ Μορς και να περιηγηθούν εικονικά στο καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», που τοποθετούσε υποβρύχια καλώδια, συνδέοντας -με τηλεπικοινωνιακά δίκτυα- την ηπειρωτική με τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη με την Ασία και την Αφρική.

Όλα τα προγράμματα, σχολικά, οικογενειακά του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ έχουν σχεδιαστεί με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και είναι δωρεάν για το κοινό.

Κάθε χρόνο, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ δέχεται πάνω από 13.000 επισκέπτες.

Στόχος του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών, ως μέρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα, οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 3.400 αντικείμενα και 25.500 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

Περισσότερα για τις πρωτοβουλίες του Ομίλου ΟΤΕ για τη στήριξη της κοινωνίας και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2018.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu