Μπριζίτ Μπαρντό σε μελωδία Γιάννη Σπανού. Το 1961, η μεγάλη γαλλίδα καλλιτέχνιδα, ερμήνευσε το «Sidonie», μελοποιημένο από τον έλληνα πιανίστα.

Πολύ πριν ο Γιάννης Σπανός καταξιωθεί στο εθνικό μουσικό στερέωμα, ζούσε κι εργαζόταν στο Παρίσι. Ξεκίνησε παίζοντας πιάνο σε μικρές συνοικιακές μπουάτ και σιγά σιγά χάρη στο ταλέντο του αναρριχήθηκε στα «μεγάλα σαλόνια» της παριζιάνικης μουσικής σκηνής. Το 1961 κλήθηκε από τον κορυφαίο σκηνοθέτη Λουί Μαλ, να γίνει ένας από τους βασικούς ενορχηστρωτές της μουσικής της νέας του ταινίας, «Ιδιωτική ζωή». Πρωταγωνίστρια και κύρια ερμηνεύτρια των κομματιών ήταν η Μπριζίτ Μπαρντό.

Ο δίσκος με τη μουσική της ταινίας. YouTube

Ο Γιάννης Σπανός, σε συνεργασία με τον ιταλό πιανίστα Φιορέντσο Κάρπι, συνέθεσαν τη μελωδία του σάουντρακ της ταινίας, με τίτλο «Sidonie».
Η γαλλίδα με τη μαγευτική φωνή και το ισχυρό ταπεραμέντο, τραγούδησε το κομμάτι ξετρελαίνοντας τους θαυμαστές παγκοσμίως.

Η δισκογραφική επιτυχία του τραγουδιού είχε ως αποτέλεσμα η Μπαρντό να ξεκινήσει καριέρα στο τραγούδι, ενώ ο Γιάννης Σπανός ηχογράφησε με τη φωνή της άλλα τρία κομμάτια: το “Les amis de la musique”, το “Rosed’ eau” και το “Une histoire de plage”.
Κυκλοφόρησαν το 1963, όλα σε στίχους του J.M. Rivière.

Τα επόμενα χρόνια, ο Σπανός επαναπατρίστηκε και ξεκίνησε τη θρυλική και μακροχρόνια πορεία του στο ελληνικό πεντάγραμμο, αφήνοντας για πάντα πίσω τη Γαλλία και τις διεθνείς σκηνές. Το 1982, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, η Μπριζίτ Μπαρντό τραγούδησε για μία τελευταία φορά Γιάννη Σπανό, το τραγούδι με τίτλο “Lachasse“.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Μπουάτ. Οι φθηνές «μουσικές συναγωγές» που έγραψαν ιστορία και ανέδειξαν το ήθος και τη δύναμη της παρέας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here