Πέθανε ένας από τους γηραιότερους πιγκουίνους τον κόσμο, ο Μοτσίκα ή Μο, που ζούσε στον ζωολογικό κήπο του Όρεγκον και ήταν 31 ετών.
Σύμφωνα με το CNN, ήταν ο γηραιότερος αρσενικός των Ηνωμένων Πολιτειών και έζησε όλη του τη ζωή σε αιχμαλωσία στον ζωολογικό κήπο του Πόρτλαντ, προτού τού γίνει ευθανασία λόγω ασθενειών που σχετίζονταν με τη μεγάλη ηλικία του.
Το είδος του (πιγκουίνος του Humboldt) σπανίως ζει πάνω από τα 20 χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου.
In loving memory of Mochica.
At 31, he was one of the oldest and best-loved penguins on the planet. pic.twitter.com/9geWQSGJU3
— Oregon Zoo (@OregonZoo) September 7, 2021
«Είχε καταρράκτη στο ένα μάτι, θολούρα στο άλλο, αρθρίτιδα στα ισχυα του. Ήταν ένα υπέργηρο πτηνό. Ήταν δύσκολο για εκείνο να βλέπει και πολλές φορές να περπατά» εξηγεί ο Τράβις Κουνς, υπεύθυνος για τον πληθυσμό πτηνών στον κήπο.
Σύμφωνα με τον κήπο, οι πιγκουίνοι “Humboldt είναι το πιο ευάλωτο είδος πιγκουίνων με πληθυσμό που εκτιμάται παγκοσμίως στα 12.000 ζευγάρια.
Ειδήσεις σήμερα:
- Ισπανία. Σε ισχύ η χορήγηση άδειας σε εργαζόμενες που υποφέρουν από πόνους περιόδου
- Χιλιάδες νεκροί σε τροχαία κάθε χρόνο λόγω της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας. Τι έδειξε νέα έρευνα στις ΗΠΑ
- Ποιες παραλίες στην Αττική είναι ακατάλληλες για κολύμπι. Τι έδειξαν οι δειγματοληψίες
- Ένας στους δύο δεν θα πάει διακοπές φέτος. «Μαχαίρι» και σε βασικές υπηρεσίες λόγω ακρίβειας. Έρευνα του ΙΕΛΚΑ
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ