Pierre Cousein: “Ζω το καλύτερο τέλος της ζωής μου”. Ο 48χρονος με Πάρκινσον που θα υποβληθεί σήμερα σε ευθανασία

Pierre Cousein: “Ζω το καλύτερο τέλος της ζωής μου”. Ο 48χρονος με Πάρκινσον που θα υποβληθεί σήμερα σε ευθανασία

Σήμερα, ο Pierre Cousein, ένας 48χρονος προγραμματιστής από τη γαλλική πόλη Λιλ που διαγνώστηκε με Πάρκινσον πριν από 10 χρόνια, θα υποβληθεί σε ευθανασία στις Βρυξέλλες, προκειμένου να απαλλαχθεί από την ασθένειά του οριστικά.

Λίγες μέρες πριν το τελευταίο του ταξίδι, ο Pierre μοιράστηκε με το Franceinfo τις τελευταίες του στιγμές με χιούμορ και φιλοσοφική διάθεση. «Θα πεθάνω σε δύο μέρες, αλλά δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο ζωντανός», είναι ο τίτλος της συνέντευξης που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου.

Διαγνώστηκε με Πάρκινσον στα 39α γενέθλιά του και, μετά από δέκα χρόνια μάχης ενάντια στην ασθένεια, ανεπιτυχείς ιατρικές θεραπείες και έντονη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία για τον ίδιο και τους οικείους του, ο Γάλλος αποφάσισε να προχωρήσει στην ιατρικά υποβοηθούμενη ευθανασία.

Πριν από αυτό το τελευταίο ταξίδι, δημιούργησε μια λίστα με εμπειρίες τις οποίες ήθελε να ζήσει ή να ξαναζήσει: να απολαύσει ένα τελευταίο απεριτίφ με τους φίλους του, να τρέξει στο Parki-Roubaix -έναν αγώνα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη Νόσο Πάρκινσον-, να περπατήσει κάτω από τον ήλιο.

Δεν ξέρω αν είναι οι τελευταίες στιγμές που κάνουν αυτό το πράγμα πιο όμορφο, ή αν είναι το ταμπού που καταρρίπτει η άφιξη του θανάτου, αλλά δεν υπάρχει πια εκείνο το φρένο που μας κάνει να αναβάλλουμε τα πράγματα, να λέμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε αργότερα. Ανοιγόμαστε εντελώς. Η κλεψύδρα αναποδογυρίζει και αφιερώνουμε χρόνο να πούμε τα πράγματα τη στιγμή που τα νιώθουμε. Είναι πιο όμορφο γιατί είναι πιο ελεύθερο” όπως είπε.

«Είχα τη στήριξη ψυχολόγου και ψυχιάτρου, φρόντισα να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία για ζωή αλλά αποφάσισα να πω όχι και αποχαιρέτησα τους αγαπημένους μου» λέει ο Pierre Cousein.
«Η νόσος του Πάρκινσον μου πήρε πολλά, αλλά όχι το χιούμορ μου. Ζω το καλύτερο τέλος της ζωής μου», είπε ο 48χρονος.

Ο Cousein σχεδιάζει να πάρει μερικές τρίχες από τη γάτα του, τη Mystique,  για να τις έχει μαζί του στον τάφο του. “Για εβδομάδες ξάπλωνε πάνω στο μπλουζάκι που είχαν υπογράψει οι συνάδελφοί μου όταν έφυγα, αφήνοντας πολλές τρίχες. Αυτό είναι το ρούχο που σχεδιάζω να φορέσω στην κηδεία μου”.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: youtube

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.