Ο Ντέιβιντ Φ. Σάντμπερκ έφτασε στο Χόλιγουντ δημιουργώντας ταινίες τρόμου μικρού μήκους, στο σπίτι του μαζί με την γυναίκα του.
Μερικές φορές έπαιζε και ο ίδιος, φθάνοντας να κάνει τα πάντα μόνος του: από την σκηνοθεσία και την φωτογραφία μέχρι τα οπτικά εφέ και τον ήχο.

sandberg

Μαζί με τη σύζυγό του γύρισαν 8 ταινίες χρησιμοποιώντας την κάμερα του, αυτοσχέδιες ράγες από σωλήνες, πρακτικά εφέ και ένα πορτατίφ από τα ΙΚΕΑ.
«Με ενδιαφέρουν όλοι οι τομείς στην δημιουργία μίας ταινίας και δεν αφήνω τον προϋπολογισμό να με περιορίζει. Θα κάνω ό,τι θέλω με ό,τι έχω», δηλώνει.

david-f-sandberg-1
Μεγάλο μέρος της προσπάθειας έγινε με τη γυναίκα του Lotta Losten

Ο Σάντμπεργκ είχε δημιουργήσει δύο ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που δημοσιοποιήθηκαν στο Youtube.
Η προβολή και κάποια έσοδα του έδωσαν την ευκαιρία να ιδρύσει δική του εταιρεία σκηνοθετώντας διαφημιστικά κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.
Στόχος του όμως, ήταν να σκηνοθετήσει ταινίες τρόμου.
Προσπάθησε να πάρει χρηματοδότηση από το Σουηδικό Κέντρο Κινηματογράφου αλλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον για αυτό το είδος.
Έτσι συνέχισε να γυρίζει μικρού μήκους ταινίες τρόμου στο  διαμέρισμά του με τα ελάχιστα που διέθετε και τις αναρτούσε στο Youtube με το όνομα ponysmasher.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για όλες τις ταινίες του ίσως να μην ξεπέρασε τα πέντε δολάρια.
Το 2013, μαζί με τη γυναίκα του είδαν έναν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους τρόμου στο διαδίκτυο με το όνομα Bloody Cuts Horror Challenges και αποφάσισαν να συμμετάσχουν.
Γύρισαν μία ακόμη δίλεπτη ταινία τρόμου, η οποία θα τους άλλαζε την ζωή.
Η ταινία λεγόταν ‘’Lights Out’’ και αφορούσε μία γυναίκα η οποία κάθε φορά που έσβηνε το φως έβλεπε ένα τέρας στο σκοτάδι. Η σύζυγός του, Λότα, έπαιζε για άλλη μια φορά και τους δύο ρόλους.

Σκηνή από το Lights Out’
Σκηνή από το Lights Out

Μολονότι φτιάχτηκε για έναν διαγωνισμό η ταινία έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
Οι δυο τους κάθονταν το βράδυ μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και πατούσαν refresh κάθε δύο λεπτά. Έβλεπαν τις θεάσεις να ανεβαίνουν με εκπληκτικούς ρυθμούς και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.
Η ταινία άρχισε να προσελκύει τα βλέμματα των αμερικανών παραγωγών. Ο Σάντμπεργκ έπρεπε πλέον να κρατάει σημειώσεις με τα ονόματα όλων των παραγωγών με τους οποίους επικοινωνούσε.
Του έκαναν διάφορες προσφορές για παραγωγές αλλά εκείνος επέλεξε να συνεργαστεί με τον Τζέιμς Γουάν (‘’Σε Βλέπω’’, ‘’Παγιδευμένη Ψυχή’’, ‘’Το Κάλεσμα’’).
Ο Σάντμπεργκ θα σκηνοθετούσε μία μεγάλου μήκους ταινία βασισμένη στην μικρή ταινία τρόμου που γύρισε μόνος του στο σπίτι.
Δανείστηκαν χρήματα από οικογένεια και φίλους, παραιτήθηκαν από την δουλειά τους και πήγαν στο Χόλιγουντ για τα γυρίσματα.
Η ταινία κυκλοφόρησε φέτος τον Οκτώβριο στους κινηματογράφους με τον τίτλο ‘’Μην Σβήσεις το Φως’’.
Ο Σάντμπεργκ ετοιμάζεται τώρα για τα γυρίσματα της επόμενης του ταινίας «Αναμπελ 2».
Παραμένει αισιόδοξος πως θα συνεχίσει να γυρίζει δίλεπτες ταινίες τρόμου μόνος του χωρίς προϋπολογισμό ακόμη κι αν γίνει ο πιο διάσημος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ.

Δείτε την ταινία μικρού μήκους παρακάτω:

mad-max-700x394ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο έλληνας γιατρός που έγινε διάσημος όταν σκηνοθέτησε με ελάχιστα χρήματα το Mad Max! Οι γονείς του ήταν από τα Κύθηρα και τη Μικρασία και λάτρευε να ακούει ιστορίες από την «πατρίδα» 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here