Ποιοι είναι οι κωδικοί που δεν μπορούν να χακαριστούν; Ερευνητές μελέτησαν τον τρόπο δράσης των χάκερ και εξηγούν

Ποιοι είναι οι κωδικοί που δεν μπορούν να χακαριστούν; Ερευνητές μελέτησαν τον τρόπο δράσης των χάκερ και εξηγούν

Οι σύντομοι και απλοί κωδικοί μπορούν να χακαριστούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αντίθετα, οι μεγάλοι και πολύπλοκοι χρειάζονται ακόμα και τρισεκατομμύρια χρόνια για να βρεθούν από επίδοξους χάκερ.

Αυτό έδειξε μια πρόσφατη έρευνα από τη Hive Systems, μια αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, η οποία αναλύει πόσος χρόνος χρειάζεται για τον μέσο χάκερ να βρει τους κωδικούς για τους διαδικτυακούς λογαριασμούς του κόσμου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ακόμα και ένας κωδικός με 8 ψηφία – ο οποίος περιέχει αριθμούς, σύμβολα, κεφαλαία και μικρά γράμματα – μπορεί να παραβιαστεί σε λιγότερο από οκτώ ώρες.

Οτιδήποτε μικρότερο ή απλότερο μπορεί να παραβιαστεί σχεδόν άμεσα, ή μέσα σε λίγα λεπτά, από έναν έμπειρο χάκερ, ακόμα και αν χρησιμοποιεί εντελώς βασικό εξοπλισμό.

Αντίθετα, ένας κωδικός 18 ψηφίων – πάλι με αριθμούς, σύμβολα, κεφαλαία και μικρά γράμματα – χρειάζεται έως και 438 τρισεκατομμύρια χρόνια για να παραβιαστεί, όπως αναφέρει η ίδια έρευνα.

Οι κωδικοί με 8 χαρακτήρες θα πρέπει να είναι το μίνιμουμ πλέον, καθώς οι νέες τεχνολογίες έχουν βελτιώσει και τις δυνατότητες των χάκερ.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας συστήνει να μη χρησιμοποιείτε κωδικούς όπως «password» και να μην ανακυκλώνετε τους ίδιους κωδικούς σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Αν το κάνετε αυτό και κάποιος χάκερ βρει τον κωδικό σας, τότε «θα έχετε μεγάλο πρόβλημα».

Φυσικά, δεν είναι εύκολο να θυμάται κάποιος έναν 18ψήφιο κωδικό. Αν παίρνει στον χάκερ τρισεκατομμύρια χρόνια να τον βρει, σίγουρα και ο χρήστης χρειάζεται αρκετό χρονικό διάστημα για να θυμηθεί έναν τόσο μεγάλο κωδικό.

Πάντως, ακόμα και ένας κωδικός με 11 ψηφία – εννοείται με διαφορετικά σύμβολα, αριθμούς, κεφαλαία και μικρά γράμματα – χρειάζεται 34 χρόνια για να παραβιαστεί. Σίγουρα αυτό είναι καλύτερο από μόλις 8 ώρες.

Πηγή: moneyreview.gr

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu