Ο αδίστακτος κακοποιός του dark web, που πουλούσε ναρκωτικά, πυραύλους, νοίκιαζε δολοφόνους κι ανέτρεπε κυβερνήσεις. Τελικά κάρφωσε τους πάντες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Ο αδίστακτος κακοποιός του dark web, που πουλούσε ναρκωτικά, πυραύλους, νοίκιαζε δολοφόνους κι ανέτρεπε κυβερνήσεις. Τελικά κάρφωσε τους πάντες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Ο Πολ Λε Ρου, ήταν ένας ταλαντούχος αυτοδίδακτος προγραμματιστής, που χρησιμοποιούσε το χάρισμά του ως εξής: Πουλούσε μέσω διαδικτύου όπλα, ναρκωτικά, και πυραύλους υψηλής τεχνολογίας στο Ιράν. Μετέφερε όπλα από την Ινδονησία, και διακίνησε κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη από τη Βόρεια Κορέα. Παράλληλα “νοίκιαζε” εκτελεστές. Το ψηφιακό του μαγαζί, στο dark web, είχε πολλά ράφια και ο διαχειριστής δεν είχε καμία αναστολή.

Η βιογραφία του Πολ Λε Ρου

Ο Λε Ρου, έγινε ο πλουσιότερος παράνομος του ψηφιακού εγκλήματος και κατάφερε να βγάζει έως και 250 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το πελατολόγιο του ήταν ανεξάντλητο.

Ήταν υπεύθυνος για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες και την προμήθεια όπλων σε πολιτοφυλακή 200 ανδρών στη Σομαλία, για την ανατροπή της Κυβέρνησης με πραξικόπημα.

Φωτογραφία του εγκληματία Πολ Λε Ρου. Youtube.

Ο Πολ Λε Ρου, ήταν ένα ορφανό παιδί από τη Ζιμπάμπουε που δόθηκε για υιοθεσία. Η οικογένεια που τον υιοθέτησε, τον μεγάλωσε με αγάπη και άφυγαν από την Ζιμπάμπουε ,όταν η το καθεστώς του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, πίεσε τους λευκούς να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο Λε Ρου, ήταν εσωστρεφής και μοναδικό του ενδιαφέρον ήταν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε μαθήματα προγραμματισμού ενός έτους, τα οποία τελείωσε σε οκτώ εβδομάδες. Στα 17 του, έφυγε από τη Νότια Αφρική, για να βρει δουλειά ως προγραμματιστής στην Αγγλία.

Η αρχή της εγκληματικής του δραστηριότητας

Πριν στραφεί στο έγκλημα, ήταν προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και ανέπτυξε ένα λογισμικό κρυπτογράφησης τη δεκαετία του 1990 στο οποίο έκανε φάρσες ή ρατσιστικά σχόλια σε φόρουμ χρηστών. Για παράδειγμα, έγραψε ότι όλοι οι Ασιάτες έχουν ελαττωματικό DNA.

Το 1997, δημιούργησε το E4M, “Encryption for the Masses”, “Κρυπτογράφηση για τις μάζες.” Ήταν ένα δωρεάν λογισμικό κρυπτογράφησης, ανοιχτού κώδικα για τα Microsoft Windows. Όταν κοινοποίησε δημόσια το λογισμικό, είπε στην προκήρυξή του: “Η μάχη για την ιδιωτικότητα, έχει από καιρό χαθεί στον πραγματικό κόσμο”.

Ο Λε Ρου, μετακόμιζε πολύ συχνά, σε διάφορε χώρες από το Χονγκ Κογκ ως την Ολλανδία, όπου χώρισε και έγινε πατέρας από τη νέα του σύζυγο.

Το πρώτο παράνομο διαδικτυακό φαρμακείο 

Περίπου το 2007, άρχισε σταδιακά τη διακίνηση των ναρκωτικών και στη συνέχεια προχώρησε στην πώληση όπλων και τη μίσθωση πληρωμένων δολοφόνων. Είχε δημιουργήσει ένα σύνθετο σύστημα από ol line φαρμακεία.

εγκληματίας

Παράδειγμα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Λε Ρουμε αναλυτικά στοιχεία όπλων προς πώληση. Youtube.

Είχε τηλεφωνικά κέντρα στο Ισραήλ και τις Φιλιππίνες και κατάφερε να διαθέτει στρατό μισθοφόρων, με άνδρες έτοιμους για δράση σε τέσσερεις ηπείρους.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν η κύρια οικονομική του πηγή. Τα έσοδα από τις διάφορες δραστηριότητες του Λε Ρου, επενδύθηκαν σε ράβδους χρυσού, διαμάντια και πολύτιμους λίθους. Τα αποθήκευε στο Χονγκ Κονγκ, σε ένα από τα πολλά σπίτια που είχε για αυτόν τον σκοπό.

Στις ψηφιακές συναλλαγές χρησιμοποιούσε πολλά ψευδώνυμα και με διαφορετικά ονόματα και διαβατήρια μετακινούταν με ιδιωτικά πλοία και αεροπλάνα, ώστε να μην εντοπίζεται εύκολα.

Η στημένη παγίδα για την σύλληψη και η συνεργασία με τη κυβέρνηση

Τον Σεπτέμβριο του 2012, Ο Λε Ρου, συνελήφθη από την αμερικανική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (DEA), μετά από παγίδα που του έστησαν στη Λιβερία. Εκεί, θα είχε συνάντηση με ανώτερα στελέχη ενός κολομβιανού καρτέλ.

‘Όταν έφθασε στο σημείο συνάντησης, άρχισε η παγίδευσή του. Το ταξίδι, ήταν στημένο, από έναν “δυσαρεστημένο” πελάτη του τον «Τζακ». Ο Τζακ, προσέφερε τις υπηρεσίες του στις αρχές, προκειμένου να οδηγήσει στη σύλληψη τον εγκληματία. Κατέγραφε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, τη συνομιλία, στην οποία ο Λε Ρου ομολογούσε πολλά από τα εγκλήματά του. Να σημειωθεί ότι από την αρχή της εγκληματικής του “καριέρας”, έφτασε να ζυγίζει 160 κιλά και να δυσκολεύεται στις μετακινήσεις.

Στιγμιότυπο από την σύλληψη του Λε Ρου. Youtube.

Ο Λε Ρου, δεν πήγαινε ποτέ σε τέτοιες συναντήσεις και έστελνε πάντοτε συνεργάτες του. Αυτή τη φορά όμως, η δουλειά ήταν μεγάλη και πήγε ο ίδιος, για να μην προσβάλει τους Κολομβιανούς συνεργάτες του. Αφού συνελήφθη, τον οδήγησαν στην Νέα Υόρκη. Ο ίδιος δήλωσε: «Τα καταφέρατε καλά, κύριοι, για να ψάχνετε όμως εμένα, προφανώς κυνηγάτε μεγαλύτερα ψάρια».

Κάτι το οποίο ήταν αλήθεια, αφού η αμερικανική κυβέρνηση του πρότεινε να συνεργαστεί μαζί της με αντάλλαγμα περιορισμένη ασυλία και μειωμένη ποινή για εγκλήματα που ίσως ομολογήσει αργότερα. Αυτά που άθελά του είχε παραδεχθεί επέσυραν ισόβια ποινή φυλάκισης. Αν γινόταν πληροφοριοδότης θα είχε προνομιακή μεταχείριση. Δεν το σκέφτηκε και πολύ. Το να πουλήσει τους συνεργάτες του δεν είχε καμία διαφορά απ΄ότι έκανε κάθε μέρα. Οι ηθικές αναστολές δεν ήταν στο ρεπερτόριό του.

Συμφώνησε για συνεργασία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Τους μήνες που ακολούθησαν, ο Λε Ρου βοήθησε τις Αρχές να συλλάβουν τους συνεργάτες του, οι οποίοι δεν ήξεραν ότι πλέον δούλευε για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η σύλληψη του Λε Ρου δεν ανακοινώθηκα και παρέμεινε μυστική.

Οι συλλήψεις των συνεργατών του γίνονταν γνωστές αλλά δεν τις συνέδεαν με τον ίδιο.

Άφηνα να εννοηθεί ότι ο ένας κάρφωνε τον άλλο.

Ο Λε Ρου παραδέχτηκε ότι διοργάνωσε ή συμμετείχε σε επτά δολοφονίες, που πραγματοποιήθηκαν ως μέρος μιας εκτεταμένης παράνομης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης τον Ιούνιο του 2020.

Τον Δεκέμβριο του 2013, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από εφημερίδα της Βραζιλίας, η σύλληψή του. Το άρθρο ήταν στα Πορτογαλικά και δεν διαδόθηκε ευρέως. Τον Δεκέμβριο του 2014, η New York Times, ανέφερε για πρώτη φορά τη συνεργασία του με την κυβέρνηση.

Η κάλυψη της υπόθεσης από τα μέσα

Σημαντικοί ρεπόρτερ έχουν κάνει πολλές αποκαλύψεις για τη ζωή του.

Μια ρεπόρτερ, η Ιλέιν Σάνον, το 2019, έγραψε βιβλίο σχετικά με τον Λε Ρου, με τίτλο «Hunting Le Roux: The Inside Story of the DEA Takedown of a Criminal Genius and His Empire». Στο βιβλίο, αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες από την εγκληματική του δραστηριότητα και την προσωπική του ζωή.

Με δύο διαζύγια στο ιστορικό του, πιστεύεται ότι είχε αποκτήσει τουλάχιστον 11 παιδιά με συζύγους, φιλενάδες και ερωμένες σε αρκετές χώρες.

Έχει διατυπωθεί ακόμη η εκτίμηση ότι είναι ο δημιουργός του Μπιτκόιν, με το ψευδώνυμο, Σατότσι Νακαμότο. Το μπιτκόιν, είναι το πιο γνωστό και ισχυρό κρυπτονόμισμα του πλανήτη που δημιουργήθηκε το 2007. Η ταυτότητα του δημιουργού “φάντασμα”, δεν είναι γνωστή.

Αρχική εικόνα: Pixabay

Διαβάστε ακόμα στη “ΜτΧ”:  Τι είναι το Dark Web και πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση. Βασανιστήρια σε ζωντανή μετάδοση, πληρωμένοι δολοφόνοι, λαθραία προϊόντα. Που ξεκινά η αλήθεια και που ο μύθος;

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu