Κατά τη διάρκεια της επταετίας, οι χουντικοί, εκτός από τα βασανιστήρια, τις εξορίες και τη λογοκρισία, επέβαλλαν τους δικούς τους κανόνες και στην καθημερινότητα των πολιτών.
Στον τομέα της παιδείας, οι συνταγματάρχες απέλυσαν όσους εκπαιδευτικούς θεωρούσαν επικίνδυνους για το καθεστώς.
Δάσκαλοι και καθηγητές με αριστερές καταβολές ή αντιχουντική δράση, εκδιώχθηκαν και στη θέση τους διορίστηκαν «συνάδελφοι» με πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.
Τότε δημιουργήθηκαν και τα πρώτα φροντιστήρια, καθώς οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να αναζητήσουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
Οι παρεμβάσεις στην παιδεία περιελάμβαναν επίσης και αυστηρό έλεγχο στα εξωσχολικά βιβλία.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» τον αθέατο φασισμό των συνταγματαρχών στα σχολεία, που απαγόρευαν στους μαθητές να γράφουν με το αριστερό τους χέρι και στους δασκάλους να αρθρώνουν τη λέξη «κόκκινο».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγνώμη παιδιά αλλά τι παραμύθια είναι αυτά!!! Δηλαδή από τη μία τους έδιωξαν από το δημόσιο που έπαιρνες 3 και 60 εκείνη την εποχή και τους άφησαν να τα κονομάνε από τον ιδιωτικό τομέα? Το 79 ο πατέρας μου ζήτησε από τον δάσκαλο ένα βοήθημα γιατί ο αδερφός μου ήταν ανωρθόγραφος. Ο δάσκαλος λοιπόν του πούλησε την εγκυκλοπαίδια χάρη πάτση που δεν την ανοίξαμε ποτέ και τον ιούλιο βέρν για να βγάλει προμήθεια ένα χιλιάρικο παρά να κάτσει με τον μαθητή του και να δώσει λίγο παραπάνω ενδιαφέρον!!! Ο πατέρας μου έπαιρνε από τον ιδιωτικό τομέα 10 φορές περισσότερα από ότι από το δημόσιο. Παρόλαυτα ήταν τόσο αριστερό το δημόσιο από τότε που και ο πατέρας μου στο δημόσιο γύρισε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here