Πως εντοπίστηκε μέσα στην πυκνή βλάστηση το βυθισμένο σπήλαιο με τους σταλαγμίτες. Δείτε το θαύμα της φύσης όπως το κατέγραψαν οι δύτες στην Αρκαδία (φωτο και βίντεο)

Πως εντοπίστηκε μέσα στην πυκνή βλάστηση το βυθισμένο σπήλαιο με τους σταλαγμίτες. Δείτε το θαύμα της φύσης όπως το κατέγραψαν οι δύτες στην Αρκαδία (φωτο και βίντεο)
Οι έρευνες στην περιοχή Μικρή Ρεποντίνα εντόπισαν τον Ιανουάριο του 2017 ένα βαθύ όρυγμα  μέσα στην πυκνή βλάστηση . Το εντυπωσιακό ήταν ότι στο βαθύτερο του σημείο ήταν πλυμμηρισμένο από νερό. Τότε ο δύτης Αντώνης Γράφας και η ομάδα του αποφάσισαν να καταδυθούν και να εξερευνήσουν το μυστηριώδες σπήλαιο του Αρκαδικού χωριού.

Η είσοδος αυτού του πανέμορφου σπηλαίου βρίσκεται  σε βάθος 20 μέτρων. Εκτείνεται δυτικά σε μήκος περίπου 18 μέτρων και πλάτος 60 μέτρων. Το βαθύτερο σημείο του, αγγίζει τα 58 μέτρα και το ρηχότερο (ταβάνι), τα 20 μέτρα. Φωτο: Μυλωνάκης Κώστας.

Το Αρκαδικό χωριό βρίσκεται, μετά τον Άγιο Ανδρέα, στο δρόμο προς Λεωνίδιο και είναι ένας ολοκληρωμένος πρότυπος οικισμός, που αναπτύσσεται από το 1993. Το σπήλαιο όπου καταδύθηκε η ομάδα, είναι απαράμιλλης ομορφιάς, με σπουδαία ευρήματα. Ο δύτης, απαθανάτισε καρέ – καρέ το εγχείρημα που έφερε στο φως σπάνια γεωλογικά φαινόμενα και έναν ανεπανάληπτο βυθό.

Αεροφωτογραφία του Αρκαδικού χωριού Φωτο: Μυλωνάκης Κώστας

Μέσα σε αυτό το, άγνωστο σπήλαιο αλλά μοναδικό σε ομορφιά, υπάρχουν παντού μικροί και μεγάλοι σταλακτίτες, δαντελωτές κουρτίνες από σταλακτιτικό υλικό δεκάδων μέτρων, όπως επίσης και τεράστιος σταλαγμίτης βορειοδυτικά από την είσοδό του.

Τα φανάρια των δυτών κάνουν πολλά παιχνίδια με τα χρώματα και τις φυσαλίδες από τις εκπνοές τους. Το βασικότερο όμως είναι η πολύ καλή ορατότητα. Φωτο: Μυλωνάκης Κώστας

Μέσα σε αυτό το ήσυχο αλλά και κλειστό περιβάλλον ο δύτης μπορεί να θαυμάσει και να απολαύσει, σεβόμενος τους κανόνες της σπηλαιοκατάδυσης, όλο αυτό το υπέροχο δημιούργημα της φύσης που σίγουρα χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια για να γίνει, όπως μαρτυρoύν οι πελώριοι σταλακτιτικοί σχηματισμοί οι οποίοι αποτελούν τον συνηθέστερο διάκοσμο των υποβρύχιων σπηλαίων.

Η σύσταση του νερού είναι υφάλμυρη. Το γλυκό νερό από τις παρακείμενες πηγές αναμειγνύεται με αυτό της θάλασσας. Φωτο: Μυλωνάκης Κώστας

Το Αρκαδικό Χωριό άρχισε να δημιουργείται στο πλαίσιο σημαντικού προγράμματος παραθεριστικών οικισμών το 1993. Φωτο: Μυλωνάκης Κώστας

Παρακολουθείστε το βίντεο με την κατάδυση του δύτη Αντώνη Γράφα και της ομάδας του μέσα στο σπήλαιο. Οι εικόνες εντυπωσιάζουν:

Δείτε ακόμα:

Πού βρίσκεται το σπήλαιο που έσωσε το Δία και ευδοκιμούν αρθρόποδα και νυχτερίδες; Οι Θεοί το είχαν κάνει άβατο και οι σταλακτίτες σχηματίζουν εντυπωσιακούς πολυελαίους…

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.