Η Μία Μότλεϊ είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στη νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος. Την Πέμπτη η επικεφαλής του «Εργατικού Κόμματος των Μπαρμπάντος» νίκησε με συντριπτική πλειοψηφία τον σημερινό πρωθυπουργό Φρέντελ Στούαρτ.

Η 52χρονη δικηγόρος από το νησί Μπαρμπάντος της Καραϊβικής έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του νησιωτικού κράτους της Αμερικής, που απέκτησε την ανεξαρτησία του από τη Βρετανία το 1966. Αρχηγός του κράτους παραμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η χώρα παραμένει μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Η Μότλεϊ, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Μπαρμπάντος, κατάφερε να εκλεγεί, με σημαντική διαφορά από τον αντίπαλό της, στην ηγεσία της χώρας κερδίζοντας και τις 30 έδρες του κοινοβουλίου της χώρας με ποσοστό 74,6%.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας η Μότλεϊ δέχθηκε δριμεία και αήθη κριτική από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Είχε ωστόσο την ένθερμη στήριξη της ποπ τραγουδίστριας Ριάνα, η οποία κατάγεται από το νησί της Καραϊβικής. Η Ριάνα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί μέχρι την ηλικία των 15 χρονών, υποστήριξε την υποψηφιότητα της Μότλει με αναρτήσεις της στο Instagram ενώ καλούσε τους πολίτες να την εμπιστευθούν.

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος μετά την νίκη της δήλωσε ότι θέλει να «ευχαριστεί την Ριάνα για την αγάπη της, την στήριξη και τις ευχές της».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here