Πώς ο Χίτλερ δημιούργησε την ιδανική Γερμανίδα. Νεαρές γυναίκες εκπαιδεύονταν για να γίνουν άξιες σύζυγοι, μητέρες και νοικοκυρές που θα γεννούσαν τους τέλειους στρατιώτες

Πώς ο Χίτλερ δημιούργησε την ιδανική Γερμανίδα. Νεαρές γυναίκες εκπαιδεύονταν για να γίνουν άξιες σύζυγοι, μητέρες και νοικοκυρές που θα γεννούσαν τους τέλειους στρατιώτες
«Οι αδύναμοι πρέπει να κάνουν στην άκρη. Θέλω νέους και νέες που αντέχουν στον πόνο. Ένας νέος Γερμανός πρέπει να είναι γρήγορος σαν λαγωνικό, ανθεκτικός σαν δέρμα και σκληρός σαν ατσάλι».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον ηγέτη του Τρίτου Ράιχ.

Το 1936, τρία χρόνια μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, ήταν υποχρεωτικό για κάθε νέο και νέα της Γερμανίας να γραφτεί στη νεολαία του Φύρερ.

Μαζί με τους μελλοντικούς πολεμιστές της Άριας φυλής, στις νεολαίες εκπαίδευαν τις ιδανικές γυναίκες του μέλλοντος, οι οποίες θα γίνονταν άξιες σύζυγοι και νοικοκυρές της κυρίαρχης Γερμανίας.

Οι σύνδεσμοι

Υπήρχε ο «Σύνδεσμος για Μικρά Κορίτσια» που αφορούσε στις ηλικίες 10-13.

Οι έφηβες, από 14 μέχρι 18, πήγαιναν στον «Σύνδεσμο για τα Κορίτσια της Γερμανίας».

Το 1938 άνοιξε ένα καινούριο παράρτημα στη γυναικεία νεολαία με το όνομα «Κοινωνία της Πίστης και της Ομορφιάς», στο οποίο πήγαιναν κοπέλες ηλικίας 17-21.

Οι νεαρές Γερμανίδες μάθαιναν πώς να γίνουν ιδανικές σύζυγοι, μητέρες και νοικοκυρές. Αλλά δεν έλειπαν κι οι δοκιμασίες αθλητικού περιεχομένου, απαραίτητες για να διατηρήσουν τη φυσική κατάσταση, που θα τους επέτρεπε να γεννήσουν γερά παιδιά.

Έπρεπε να μπορούν να τρέξουν 60 μέτρα σε 14 δευτερόλεπτα, να πετάξουν σφαίρα στα 12 μέτρα, να τερματίσουν πεζοπορία 2 ωρών, να κολυμπήσουν 100 μέτρα και φυσικά, να ξέρουν να στρώνουν κρεβάτια.

«Δε θα τους αφήσω, να κάνουν τα κορίτσια μας σαν άντρες»

Η γυμναστική έφερε αποτελέσματα, τα οποία μάλλον δεν τους άρεσαν. Ο Χίτλερ και οι σύμβουλοί του είχαν ανησυχήσει για την ανδροπρεπή εμφάνιση των νεανίδων της Γερμανίας, που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει.

Η στολή των κοριτσιών άλλαξε πολλές φορές, επειδή θεωρούνταν πολύ αντρική. Ο ίδιος ο Χίτλερ ενέκρινε την τελική της μορφή, λέγοντας: «Πάντα έλεγα στη Μερσεντές ότι μια καλή μηχανή δεν αρκεί για ένα αυτοκίνητο. Πρέπει να έχει και ωραίο σώμα, ωραίο σχήμα».

Κριτική άσκησε και ο Γιόζεφ Γκέμπελς: «Σίγουρα δεν διαφωνώ με την άθληση των γυναικών. Αλλά μέσα στα όρια. Γιατί χρειάζεται να πηγαίνουν οι μελλοντικές μητέρες σε πεζοπορίες με αυτά τα τεράστια σακίδια; Η Γερμανίδα πρέπει να είναι υγιής, δραστήρια, όμορφη και χαριτωμένη. (…) Δεν πρέπει να έχει μυς στα χέρια και στα πόδια και να περπατάει σαν στρατιώτης. Δε θα τους αφήσω να κάνουν τα κορίτσια μας σαν άντρες».

Αρχές γονιμοποίησης

Ο Χίτλερ πίστευε ότι έργο του συνδέσμου ήταν να πείσει τα κορίτσια να κάνουν πολλά παιδιά. Οι τεράστιες απώλειες του πολέμου αύξησαν ακόμα περισσότερο, την ανάγκη για γεννήσεις.

Ο Χίτλερ δήλωνε: «Καλοί άντρες, με σωστό χαρακτήρα, σωματικά και ψυχικά υγιείς, πρέπει να αναπαράγονται με μεγάλο ρυθμό. Και οι γυναικείες οργανώσεις πρέπει, να κάνουν την απαραίτητη δουλειά. (…) Δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά μεταξύ των παντρεμένων γυναικών και των γυναικών που έχουν εξώγαμα παιδιά με φίλους τους. (…) Οι άντρες πρέπει να μπορούν να δώσουν το όνομά τους και σε γυναίκες εκτός της συζύγου τους, χωρίς προβλήματα».

Η μεγάλη νύχτα στη Νυρεμβέργη

Πολλοί γονείς παραπονέθηκαν ότι ο σύνδεσμος έλεγε στις κόρες τους να κάνουν νόθα παιδιά. Το 1936, η νεολαία, αγόρια και κορίτσια, κατασκήνωσε στη Νυρεμβέργη, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων. Εννιακόσιες κοπέλες γύρισαν έγκυες απ’ την εκδρομή.

Τα παράπονα των γονέων δεν σταματούσαν εκεί. Ο σύνδεσμος προέτρεπε τα κορίτσια να επαναστατήσουν εναντίον της οικογένειών τους, αν οι ενέργειες των γονιών τους δεν συμφωνούσαν με τις αρχές του συνδέσμου.

Μία δήθεν διδακτική ιστορία που συνήθιζαν να λένε στις κοπέλες, ήταν για μία κοπέλα, που υποτίθεται, αρνήθηκε να επισκεφθεί έναν Εβραίο γιατρό. Η μητέρα της επέμενε και πήγανε μαζί στο ιατρείο. Η κοπέλα, σύμφωνα με την προπαγανδιστική διήγηση, κατάφερε να ξεφύγει απ’ την προσοχή της μητέρας της και σώθηκε, γιατί ο γιατρός σκόπευε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Ο επίλογος ήταν ότι η μάνα, αφού είδε πως τα μαθήματα του συνδέσμου έσωσαν την κόρη της, άλλαξε και αυτή τη θετική γνώμη που είχε για τους Εβραίους.

«Τα νεαρά κορίτσια, απ’ την ηλικία των 10 ετών και έπειτα, μάθαιναν δύο πράγματα απ’ την οργάνωση: πώς να φροντίζουν το σώμα τους για να μπορούν να κάνουν όσα παιδιά χρειαζόταν η πολιτεία και να είναι αφοσιωμένες στον Εθνικόσοσιαλισμό», έγραψε η Αμερικάνα Μάρθα Ντοντ, στο βιβλίο της «Τα Χρόνια μου στη Γερμανία».

Γενικά, όπως όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, ο ναζισμός έδινε έμφαση στην προπαγάνδα από την παιδική ηλικία. Απλά ο Χίτλερ δεν ήθελε μόνο πειθήνιες κοπέλες, αλλά και ολοκληρωτικά αφιερωμένες στη ναζιστική ιδεολογία και την πολεμική σκοπιμότητα.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας Wikimediamtx Commons

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Η «νόστιμη σαν σβάστικα» Λένι Ρίφενσταλ. Η φίλη του Χίτλερ και σκηνοθέτης του Γ’ Ράιχ, που προπαγάνδισε την άρια φυλή. Απέρριψε τις σεξουαλικές επιθέσεις του «σακάτη» Γκέμπελς και εργαζόταν μέχρι τα 101… 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu