Πώς θα είναι οι άνθρωποι το 3000 λόγω της εξάρτησης από την τεχνολογία. Καμπουριασμένοι με φαρδύ λαιμό, αγκώνες σε ορθή γωνία και δύο σετ βλέφαρα

Πώς θα είναι οι άνθρωποι το 3000 λόγω της εξάρτησης από την τεχνολογία. Καμπουριασμένοι με φαρδύ λαιμό, αγκώνες σε ορθή γωνία και δύο σετ βλέφαρα

Για πολλούς ανθρώπους, μια στιγμή χωρίς το τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή σας μοιάζει με αιωνιότητα.

Αλλά ένα τρομακτικό μοντέλο μπορεί να σας ενθαρρύνει να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο με τις συσκευές σας.

Οι ερευνητές δημιούργησαν τη «Mindy»,  ένα μοντέλο το οποίο λένε ότι παρέχει μια ματιά στο πώς θα μπορούσαν να είναι οι άνθρωποι σε λιγότερο από 800 χρόνια ως αποτέλεσμα της εξάρτησής μας από την τεχνολογία.

Με κυρτή πλάτη, φαρδύ λαιμό, αγκώνες σε ορθή γωνία και ακόμη και δεύτερο σετ βλεφάρων, η Mindy «θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος του 3000 και πέρα».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Mindy δημιουργήθηκε από την Toll Free Forwarding ως ένας τρόπος οπτικοποίησης του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα.

«Προμηθευτήκαμε επιστημονικές έρευνες και γνώμες εμπειρογνωμόνων για το θέμα, προτού συνεργαστούμε με έναν σχεδιαστή 3D για να δημιουργήσουμε έναν μελλοντικό άνθρωπο του οποίου το σώμα έχει αλλάξει σωματικά λόγω της συνεχούς χρήσης smartphones, φορητών υπολογιστών και άλλων τεχνολογιών», εξήγησε.

Τα χέρια μας θα έχουν διαμορφωθεί μόνιμα σε σχήμα που ο αντίχειρας θα κλείνει μέσα στην παλάμη, κατά τον τρόπο που πληκτρολογούμε στα κινητά μας τηλέφωνα.

Μιλώντας στο Toll Free Forwarding, ο Dr Nikola Djordjevic από το Med Alert Help εξήγησε: «Ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε τα τηλέφωνά μας μπορεί να προκαλέσει πίεση σε ορισμένα σημεία επαφής – προκαλώντας σύνδρομο cubital tunnel.

Παράλληλα οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βιώσουν τον «αγκώνα του smartphone» – μια μόνιμη γωνία 90 μοιρών που προκαλείται από την τυπική τοποθέτηση του χεριού όταν κρατάει μια συσκευή.

«Το να κρατάς τον αγκώνα λυγισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα – τις περισσότερες φορές, ενώ κρατάς το τηλέφωνό σου – μπορεί να τεντώσει το νεύρο πίσω από τον αγκώνα και να του ασκήσει πίεση», πρόσθεσε ο Δρ Τζόρτζεβιτς.

Οι ώρες που κοιτάμε κάτω στα τηλέφωνά μας δεν θα έχουν μόνο καμπυλωμένες πλάτες, αλλά και παχύτερο λαιμό, σύμφωνα με το μοντέλο.

«Όταν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή ή κοιτάζετε κάτω το τηλέφωνό σας, οι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού πρέπει να συστέλλονται για να κρατήσουν το κεφάλι σας ψηλά», εξήγησε ο Δρ Κ. Ντάνιελ Ρίου από το Νοσοκομείο Νέας Υόρκης-Presbyterian Orch Spine Hospital. .

«Όσο περισσότερο κοιτάς κάτω, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψουν οι μύες για να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά.

«Αυτοί οι μύες μπορεί να κουραστούν και να πονέσουν υπερβολικά όταν κοιτάμε τα smartphone και τα tablet μας από ψηλά ή όταν περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης ημέρας μας σε υπολογιστές».

Άλλα αλλόκοτα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε περιλαμβάνουν ένα παχύτερο κρανίο και μικρότερο εγκέφαλο, καθώς και ένα δεύτερο βλέφαρο για την πρόληψη της υπερβολικής έκθεσης στο φως.

Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση στο υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως αλλά όχι άλλα φώτα υψηλού μήκους κύματος όπως πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο», είπε ο Kasun Ratnayake από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο.

Η Mindy είναι η διάδοχος της Emma – της άρρωστης συναδέλφου του μέλλοντος – η οποία κατασκευάστηκε το 2019 για να τονίσει τη σημασία των καλών συνθηκών στο χώρο εργασίας.

Η Emma επινοήθηκε από τους ερευνητές μετά από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους σχετικά με τα θέματα υγείας και τις ανησυχίες τους.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.