Στις 13 Αυγούστου στην περιοχή “Αγριλίτσα” του Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων, στην Εύβοια έγιναν στάχτη πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους μέσα σε τέσσερα 24ωρα. Η μόνη παρήγορη σκέψη είναι ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Καταστράφηκε μέρος από το καταφύγιο άγριας ζωής, με μεγάλες απώλειες στην πανίδα της περιοχής. Απαγορεύτηκε ακόμα και το κυνήγι για δυο χρόνια. Στη μάχη της κατάσβεσης επιχείρησαν πάνω από 1000 πυροσβέστες. Χωριά εκκενώθηκαν και ωφέλιμες εκτάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες.

Τρία χωριά εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους

Οι καπνοί της πυρκαγιάς καταγράφηκαν από τον μετεωρολογικό δορυφόρο της METEO SAT

Δορυφορική εικόνα από τα χωριά Αγριλίτσα Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια.

Σήμερα η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Γύρω από την κατεστραμμένη γη, σκόρπιες μικρές εκτάσεις άκαφτου πράσινου να θυμίζει το πριν. Δείτε το βίντεο drone του συνεργάτη μας Up Drones από το προσωπικό του κανάλι στο You Tube με «μαύρο αποτύπωμα» της πυρκαγιάς της 13ης Αυγούστου:

Οι τοποθεσίες που προβάλλονται μέσα από το βίντεο είναι οι εξής 01:35 Μακρυμάλλης 02:30 I. M. Μακρυμάλλη 03:15  Κοντοδεσπότη 04:08 Σταυρός

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Πτήση πάνω από την αυγουστιάτικη Αθήνα. Ασυνήθιστες εικόνες απόλυτης εκκένωσης (βίντεο drone) … 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here