“Όσο έχουμε πόδια θα σε χορεύουμε”. Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός με βιολιά και λαούτα στην Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (βίντεο)

“Όσο έχουμε πόδια θα σε χορεύουμε”. Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός με βιολιά και λαούτα στην Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (βίντεο)

Με λαούτα και βιολιά στο χωριό της, στον Κυνίδαρο Νάξου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το αηδόνι του Αιγαίου, Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη.

Η κυρά Ρήνη υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές φωνές του νησιώτικου τραγουδιού και έφυγε έχοντας συμπληρώσει 91 χρόνια ζωής.

Μετά από απόφαση της οικογένειας της, την αποχαιρέτησαν δυο φορές και έκαναν δύο τελετές. Μια στην Αθήνα και μια στην πατρίδα της  στον Κυνίδαρο της Νάξου, όπου βρίσκεται και ο οικογενειακός τάφος των Κονιτοπουλαίων.

Την κυρά Ρήνη αποχαιρέτισαν δεκάδες μουσικοί με βιολιά και λαούτα από τον Σύλλογο του Απίκραντου Κυνίδαρου, που την ακολούθησαν στα σοκάκια  του χωριού μέχρι το κοιμητήριο. Έπαιζαν τα αγαπημένα νησιώτικα, που εκείνη ερμήνευσε μοναδικά και τα έκανε διάσημα σε όλη την Ελλάδα.

 Το αίτημα να προχωρήσει το Μουσικό Χορολογικό Κέντρο Νάξου

” Από το 2004 είχε συσταθεί, με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία «Μουσικό Χορολογικό Κέντρο Δήμου Νάξου Γεώργιος Κονιτόπουλος». Από τότε δεν έχει προχωρήσει.

Προτείνουμε την προσθήκη στην επωνυμία του, τού ονόματός σου δίπλα σε αυτό του αείμνηστου αδελφού σου, με τον οποίο ψηλώσατε το τραγούδι μας και να εκσυγχρονιστεί η σχετική απόφαση. Να πραγματοποιηθεί επιτέλους αυτό το Κέντρο, που θα έχει πολύτιμη προσφορά και όχι μόνο για το νησί μας. Αυτή θα είναι η καλύτερη σπονδή στη μνήμη σου…”

Μουσικοί και μέλη του Απίκραντου Κυνίδαρου αποχαιρετούν την αγαπημένη τους “Κυρά – Ρήνη”

Αυτό αναφέρθηκε στον επικήδειο από τα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, που ζήτησαν να γίνει επιτέλους στον Κυνίδαρο, πραγματικότητα το Μουσικό Χορολογικό Κέντρο Δήμου Νάξου “Γιώργος Κονιτόπουλος”, αλλά και με τη προσθήκη του ονόματος της Ειρήνης Κονιτοπούλου – Λεγάκη.

Μία πρόταση που υπάρχει ήδη από το 2004 και πρέπει να γίνει πραγματικότητα.

Με πληροφορίες από cyclades24 και naxospress.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu