“Πιθανόν η Πισπιρίγκου να δηλητηρίασε και τα 3 της παιδιά” σύμφωνα με τον ιατροδικαστή-πραγματογνώμονα Τσαντίρη

“Πιθανόν η Πισπιρίγκου να δηλητηρίασε και τα 3 της παιδιά” σύμφωνα με τον ιατροδικαστή-πραγματογνώμονα Τσαντίρη

“Πιθανόν η Πισπιρίγκου να δηλητηρίασε και τα 3 της παιδιά” σύμφωνα με τον ιατροδικαστή-πραγματογνώμονα Τσαντίρη

Έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και για τα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση της Πάτρας.

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.

«Η αιτία θανάτου -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα, δεν θέλω να προκαταλάβω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής- είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη, ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση, την Ίριδα. Η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου», σημείωσε ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.

Τσαντίρης: Πιθανό να δηλητηριάστηκαν και τα άλλα δύο παιδιά, δεν αποκλείω και την ασφυξία

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας στο iefimerida είπε πως θεωρεί πιθανότερο ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και τις Ίριδας, να προήλθε από δηλητηρίαση, χωρίς ωστόσο να να αποκλείει και τον ασφυκτικό μηχανισμό.

«Πρέπει να διερευνηθούν / επανεξεταστούν τα διασωθέντα σπλάγχνα της Μαλένας και Ίριδας, προκειμένου να καθοριστεί ο μηχανισμός του θανάτου τους, π.χ. δηλητηρίαση ή ασφυξία. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, θεωρώ πιθανή τη δηλητηρίαση και των τριών παιδιών (κοινός τρόπος), χωρίς βέβαια να αποκλείω ασφυκτικό μηχανισμό», τονίζει ο ιατροδικαστής.

Το βάρος της ιατροδικαστικής διερεύνησης πέφτει τώρα στο να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί στα άλλα δύο παιδιά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ήδη η επιτροπή Καρακούκη, που επανεξετάζει τα ευρήματα από τη νεκροψία-νεκροτομή της Μαλένας, έχει προχωρήσει την έρευνά της και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να την παραδώσει στις αστυνομικές Αρχές.

Ως μια σκοτεινή προσωπικότητα που θα απασχολήσει στο μέλλον τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο περιγράφει τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης που είχε οριστεί πραγματογνώμονας από τη δικαιοσύνη μετά την μήνυση των γονιών κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο της Μαλένας.

Η υπόθεση έφτασε στα χέρια του τον Απρίλιο του 2021 αφού στο μεταξύ είχε πεθάνει και η Ίριδα ενώ η Τζωρτζίνα είχε υποστεί την πρώτη ανακοπή και ο ίδιος ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση καθώς δεν του προέκυπτε η αρχική εκτίμηση για ηπατική ανεπάρκεια. Η Πισπιρίγκου είχε σύμφωνα με τον κ. Τσαντίρη μια απάντηση για όλα και ήταν πάντα προετοιμασμένη να χρησιμοποιήσει τη σωστή ορολογία.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στην δημοσιότητα, έχουμε να κάνουμε με μία βαριά εγκληματική δράση και θεωρώ ότι τα μελλοντικά συγγράμματα ιατροδικαστικής θα περιλαμβάνουν αυτή την υπόθεση», λέει ο ιατροδικαστής που είναι πεπεισμένος ότι η κατηγορούμενη είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών της.

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι της άρεσε να συζητάει με τους επιστήμονες για τους θανάτους των παιδιών πιθανότατα για να διαπιστώνει τα δικά τους συμπεράσματα.

«Τελικώς, από την εξέλιξη των γεγονότων, θεωρώ ότι ήξερε και γνώριζε τι έκανε καθώς και πώς θα διαχειριστεί τις περιστάσεις αυτές. Πίσω από κάθε εγκληματική πράξη κρύβεται ένας μύθος αλλά και μία αλήθεια. Εδώ, θα κάνω και μία υπόθεση, ότι το πιθανότερο είναι της άρεσε να κάνει συζητήσεις με ειδικούς για τον τρόπο θανάτου και την αιτία. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να διερευνηθεί από ειδικούς» .

Ήταν ξανά έγκυος η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σε εκείνη την συνάντηση με τον πραγματογνώμονα, πριν από έναν χρόνο, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δηλώσει έγκυος σε ένα τέταρτο παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ. «Όταν είχα έρθει σε επαφή μαζί της τον Απρίλιο του 2021, μου είχε δηλώσει ότι ήταν έγκυος και ότι διέκοψε την κύηση μετά από σύσταση ιατρού. Ποιος ήταν ο ιατρός που έδωσε την σύσταση αυτή; Ή μήπως διέκοψε μία εγκυμοσύνη από μόνη της; Πρέπει να ερευνηθεί πόσων μηνών έγκυος ήταν τότε και εάν επιτρεπόταν η διακοπή την δεδομένη χρονική περίοδο», σημειώνει ο κ. Τσαντίρης.

Τσαντίρης: Πιθανό να δηλητηριάστηκαν και τα άλλα δύο παιδιά, δεν αποκλείω και την ασφυξία

Το βάρος της ιατροδικαστικής διερεύνησης πέφτει τώρα στο να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί στα άλλα δύο παιδιά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ήδη η επιτροπή Καρακούκη που επανεξετάζει τα ευρήματα από τη νεκροψία- νεκροτομή της Μαλένας έχει προχωρήσει την έρευνά της και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να την παραδώσει στις αστυνομικές αρχές.

«Πρέπει να διερευνηθούν / επανεξεταστούν τα διασωθέντα σπλάγχνα της Μαλένας και Ίριδας, προκειμένου να καθοριστεί ο μηχανισμός του θανάτου τους π.χ. δηλητηρίαση ή ασφυξία. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, θεωρώ πιθανή τη δηλητηρίαση και των τριών παιδιών (κοινός τρόπος), χωρίς βέβαια να αποκλείω ασφυκτικό μηχανισμό», τονίζει ο ιατροδικαστής.

Η Πισπιρίγκου την Τζωρτζίνα την σκότωσε δυο φορές

Εξαιρετικά πιθανό θεωρεί ο κ. Τσαντίρης η Ρούλα Πισπιρίγκου να είχε χορηγήσει στη Τζωρτζίνα κεταμίνη από την αρχή της εισαγωγής της στο νοσοκομείο καθώς η ουσία αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει τα συμπτώματα που παρουσίαζε το εννιάχρονο κορίτσι.

«Η κεταμίνη που προκάλεσε το θάνατο της Τζωρτζίνας είναι μια ουσία υδατοδιαλυτή και λιποδιαλυτή . Χορηγείται εύκολα μέσω διαφόρων οδών που τονίζουν την προσαρμοστικότητά της σε πολλά κλινικά σενάρια. Η βέλτιστη οδός χορήγησης της κεταμίνης είναι η ενδοφλέβια (iv), αλλά μπορεί να δοθεί και ενδομυϊκά ή και από του στόματος. Από την ιατροδικαστική έκθεση του κ. Μπουζιάνη, θα καταλάβουμε τον τρόπο χορήγησης (π.χ. μέσω ορού που λάμβανε φαρμακευτική αγωγή ή με σίτιση διότι π.χ. διαπιστώθηκε με τοξικολογικές εξετάσεις και σε στομαχικό περιεχόμενο).

Η κεταμίνη εάν χορηγηθεί ταχεία μέσω ορού ή ενδοφλέβια μπορεί να προκαλέσει άπνοια και θάνατο. Μια άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια που εμφανιζόταν συχνά σε χρήστες κεταμίνης ήταν τα συμπτώματα από το ανώτερο γαστρεντερικό, το πιο κοινό από τα οποία ο επιγαστρικός πόνος. Αυτό το στοιχείο έχει μεγάλη σημασία γιατί μπορεί η κεταμίνη να εξηγήσει και τα συμπτώματα της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 προ της ανακοπής στις 11/04/2021 στο νοσοκομείο. Πάντως αξίζουν τα συγχαρητήρια μου στον κ. Μπουζιάνη, Ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και στην ομάδα που συνεργάστηκε , τον κ. Ράικο, την κα Λευκίδου, κτλ, για την ανάδειξη θετικού ευρήματος, που ξεκλείδωσε τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας και ανέδειξε την εγκληματική πράξη», καταλήγει ο Σωκράτης Τσαντίρης.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.