Εάν ψάχνετε μυστικές τοποθεσίες σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, μόνο η Εύβοια μπορεί να τις προσφέρει. Η εξερεύνηση χρειάζεται κάποιο πλωτό μέσο και επιμονή. Αυτό φαίνεται ότι διέθεταν οι δυο ερωτευμένοι που βρήκαν τον «παράδεισό» τους. 

Τον ονόμασαν «first kiss cave p+e» και έβαλαν το στίγμα τους στο χάρτη. Ο λόγος για μια απόμερη τοποθεσία στους νήσους Πεταλιούς, σε απόσταση περίπου μισής ώρας με σκάφος από την Ραφήνα.

Στο νότιο τμήμα του νησιού της «Μεγαλονήσου» των Πεταλιών υπάρχει μια παραλία που κοιτάει την Άνδρο και τις Κυκλάδες. Εκεί βρίσκουν απάγκιο σκάφη και κολυμβητές. Στο δεξί τμήμα, που είναι βραχώδες, βρίσκεται ένας κρατήρας που κρύβει το μυστικό του.

first kiss cave
Φωτο : ΗΑΑΝΙΤΥ

Είναι στρωμένος με άμμο και βότσαλα και στη μία πλευρά του ενώνεται με τη θάλασσα με μια φυσική αψίδα – καμάρα.

«Σημαντική παραλία σπηλιά για μένα! Είναι έρωτας!», γράφει στο σημείωμά του ο Παύλος και η ονοματοδοσία κατοχυρώθηκε σε αυτόν ως η σπηλιά «Πρώτο Φιλί».

Πεταλιοί ηλιοβασίλεμα
Το ηλιοβασίλεμα στον Μαραθώνα όπως φαίνεται από τους Πεταλιούς

Λίγα λόγια για τους Πεταλιούς:

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι από το Μαρμάρι. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά. Τα περισσότερα είναι ακατοίκητα, εκτός από τη Μεγαλόνησο και το Χερσονήσι, στα οποία υπάρχουν ιδιωτικές περιουσίες.

Διαβάστε το άρθρο: Η εξωτική πολυνησία στον Ευβοϊκό, όπου έκανε διακοπές η Κάλας και η κόρη του Πικάσο. Ήταν προίκα της βασίλισσας Όλγας και ο Ομέρ Πασάς είχε το χαρέμι του.

Δείτε το βίντεο από την πτήση drone του συνεργάτη μας Haanity:

Συντεταγμένες: https://goo.gl/maps/bMBUC4w5AE5RrqpS6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here