Ρωξελάνα, η πολυμήχανη παλλακίδα που έγινε σύζυγος του Σουλτάνου Σουλεϊμάν. Με ίντριγκες εξόντωσε τον Έλληνα βεζίρη και παιδικό φίλο του σουλτάνου (βίντεο)

Ρωξελάνα, η πολυμήχανη παλλακίδα που έγινε σύζυγος του Σουλτάνου Σουλεϊμάν. Με ίντριγκες εξόντωσε τον Έλληνα βεζίρη και παιδικό φίλο του σουλτάνου (βίντεο)

Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής, είναι από τα πιο σπουδαία πρόσωπα της τουρκικής ιστορίας, με κατακτητικούς πολέμους και συνετή διακυβέρνηση.

Ο Σουλτάνος απείλησε την Χριστιανική Ευρώπη, πολιόρκησε τη Βιέννη, ερήμωσε με τον Μπαρμπαρόσα το Αιγαίο και εκδίωξε τους Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου.

Για τους Τούρκους ο Σουλεϊμάν υπήρξε από τους πιο σημαντικούς σουλτάνους, καθώς αναμόρφωσε τη νομοθεσία, αύξησε τις εδαφικές κατακτήσεις και ήταν ο πρώτος που συμμάχησε με τη χριστιανική Γαλλία και άνοιξε το δρόμο για διπλωματικές επαφές με τα ευρωπαϊκά κράτη.

Για πολλούς αυτή ήταν και η αρχή της παρακμής για την οθωμανική δυναστεία, αν και αυτή η άποψη έχει και σοβαρό αντίλογο.

Στο πλάι του ο σουλτάνος είχε δύο ανθρώπους χριστιανικών καταβολών που τον σημάδεψαν. Την ουκρανή γυναίκα του Ρωξελάνα και τον Έλληνα, παιδικό του φίλο Ιμπραήμ.

Η Ρωξελάνα, που είναι γνωστή ως Χιουρέμ, ήταν μια πονηρή και δολοπλόκα παλλακίδα που κατάφερε να γίνει επίσημη σύζυγος του σουλτάνου και να σημαδέψει τη ζωή του.

Έχοντας σκοπό να γίνει ο γιος της διάδοχος του θρόνου, καθώς ο Σουλεϊμάν είχε γιο και από την πρώτη του σύζυγο, η Ρωξελάνα έστησε ίντριγκες και παγίδεψε ακόμα και τον Ιμπραήμ, που ο σουλτάνος εμπιστευόταν με κλειστά μάτια.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» την πραγματική ιστορία της Ρωξελάνας ή Χιουρέμ Σουλτάν, που σημάδεψε τη ζωή του Σουλεϊμάν.

Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”:

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr