O Φρανκλινος Ρούσβελτ ήταν ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, η θητεία του οποίου συνδέθηκε με την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μετά το κραχ του ’29, αλλά και με τη συμμετοχή της Αμερικής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήταν γόνος ισχυρής οικογένειας και κατάφερε να μπει στον πολιτικό στίβο σε νεαρή ηλικία, καθώς είχε συγγενικούς δεσμούς με 11 προέδρους της Αμερικής.
Από μικρός ταξίδευε στην Ευρώπη  και γνώριζε Γερμανικά και Γαλλικά. Έως τα οχτώ του χρόνια έκανε μαθήματα στο σπίτι του με τους καλύτερους καθηγητές, ήξερε να ιππεύει και να παίζει τένις και πόλο.

Ήταν μόλις δύο ετών όταν τραβήχτηκε η παραπάνω φωτογραφία. Στα χέρια του κρατούσε ένα καπέλο με φτερά και καθόταν πάνω σε άχυρο. Φορούσε ένα λευκό φόρεμα και είχε μακριά ξανθά μαλλιά. Δεν ήταν κορίτσι, όμως η μητέρα του συνήθιζε να τον ντύνει γυναικεία όταν ήταν μωρό.

Ήταν μοναχοπαίδι, γι’ αυτό έλαβε όλη την προσοχή των γονιών του, οι οποίοι του προσέφεραν την καλύτερη εκπαίδευση που μπορούσε να έχει εκείνη την εποχή.
Το πρώτο του σχολείο ήταν στη Γερμανία, όπου πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων. Τότε, ενώ έκανε βόλτα με τον δάσκαλό του στον Μέλανα Δρυμό πέρασε από έλεγχο γερμανών αστυνομικών. Όπως έλεγε, από τότε τους αντιπαθούσε, καθώς ήταν αγενείς και πίστευαν ότι ήταν ανώτεροι από τους άλλους.

Φραγκλίνος Ρούσβελτ. Χρησιμοποίησε τη θωρακισμένη λιμουζίνα του Αλ Καπόνε και του έκανε και πλάκα…

Οι συμμαθητές του τον περιέγραφαν ως καλό, αλλά αδιάφορο, ενώ οι καθηγητές του ανέφεραν ότι ήταν λαμπρός μαθητής.
Φοίτησε στο σχολείο Γκρότον, όπου φοιτούσε η ελίτ και σπούδασε στο Χάρβαρντ. Η μητέρα του μετακόμισε στη Βοστόνη προκειμένου να είναι κοντά του.
Όπως έλεγε, όλα τα Μαθηματικά που διδάχθηκε στα φοιτητικά του χρόνια ήταν λάθος.
Το 1903 αποφοίτησε από το Χάρβαρντ και ξεκίνησε σπουδές Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, το οποίο παράτησε για να ασχοληθεί με την πολιτική.
Το όνομα του και η οικονομική του κατάσταση του του επέτρεψαν να γίνει «ευπρόσδεκτος» στον πολιτικό κόσμο. Ήταν ήδη παντρεμένος με μια μακρινή του ξαδέρφη και είχε αποκτήσει πέντε παιδιά. Σε σύντομο διάστημα ήταν δημοφιλής στους Αμερικανούς πολίτες και άρχισε να λαμβάνει αξιώματα.
Διετέλεσε πρόεδρος της Γεωργικής Επιτροπής και το 1913 έγινε βοηθός Γραμματέα του Ναυτικού των ΗΠΑ.
Συνέβαλε στην ανάπτυξη του αμερικανικού στόλου και ξεχώρισε για τις ηγετικές του ικανότητες.
Ενώ η πολιτική του καριέρα βρισκόταν σε ανοδική πορεία, έπαθε πολιομυελίτιδα, η οποία του προκάλεσε παράλυση στο μισό του σώμα.
Πολλοί πίστεψαν ότι αυτό ήταν το τέλος της πολιτικής του καριέρας. Ωστόσο, κατάφερε να αποθεραπευτεί και επανήλθε στις τάξεις του Δημοκρατικού κόμματος.
Το 1928 έθεσε υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και βγήκε νικητής. Είχε ήδη κερδίσει την αποδοχή του κόσμου, γι’ αυτό αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του δημοκρατικού κόμματος, την οποία κέρδισε με ευκολία. Έναν χρόνο αργότερα εκλέχτηκε 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και έμεινε στον Λευκό Οίκο 12 χρόνια, περισσότερα από κάθε άλλο Πρόεδρο.

Διαβάστε μερικά σημαντικά αποφθέγματα του Αμερικανού Προέδρου:

«Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος.»

«Σας ζητώ να με κρίνετε από τους εχθρούς που έκανα.»

«Οι άνθρωποι δεν είναι αιχμάλωτοι της μοίρας τους, αλλά αιχμάλωτοι των μυαλών τους.»

«Το σημάδι της προόδου μας δεν είναι αν προσθέτουμε περισσότερα στην αφθονία αυτών που έχουν πολλά, αλλά αν δίνουμε αρκετά σε αυτούς που έχουν λίγα.»

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προχωρήσεις μπροστά, αλλά μόνο ένας τρόπος για να μείνεις ακίνητος.»

«Ποτέ μην υποτιμάς κάποιον που υπερεκτιμά τον εαυτό του.»

«Συντηρητικός είναι ένας άνθρωπος με δυο υγιέστατα πόδια, που όμως δεν έμαθε ποτέ να περπατάει προς τα εμπρός.»

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο νεαρός που έγινε ηθοποιός για να γίνει πιο διάσημος από τον πατέρα του. Τα κατάφερε και έπαιξε σε μεγάλες επιτυχίες των ΄80ς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here