Σε καταφύγιο ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης. Δέχεται απειλές για τη ζωή του, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ
Η υπόθεση δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο του Κατάρ, είπε πηγή του υπουργείου στο EURACTIV.
Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σπίτι του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν στη δυτική φλαμανδική πόλη Κόρτρεϊκ βρίσκεται και πάλι υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.
Αυτό συνέβη και στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε περί σχεδίων απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης. Τέσσερις ύποπτοι είναι προφυλακισμένοι εν αναμονή της δίκης.
Πηγή του βελγικού υπουργείου δικαιοσύνης είπε στο EURACTIV, ότι το γεγονός δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο του Κατάρ που χει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες..
Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Έρικ βαν ντερ Σιπτ είπε στους δημοσιογράφους ότι «απόψε λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού βαν Κουίκενμπορν . Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά».
«Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», είπε ο βαν ντερ Σιπτ.
πηγή αρχικής φωτογραφίας Twitter

Ειδήσεις σήμερα:
- Ο Ερντογάν κατηγορεί την αντιπολίτευση για την «τρομοκρατία των δρόμων»
- Ποιες περιοχές απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για το έτος 2025
- «Ήπια δύο ποτήρια ούζο ισχυρίζεται ο 60χρονος που σκότωσε σε τροχαίο 50χρονη μητέρα στον Λαγκαδά
- Η απάντηση της τρανς κόρης του Ελον Μασκ στην ανάρτηση ότι ο γιος του «πέθανε»
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ