Σε ποιο αρχαίο οικοδόμημα ανήκουν αυτοί οι γιγάντιοι λίθοι; Όχι, δεν αποτελούν τμήμα του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών

Σε ποιο αρχαίο οικοδόμημα ανήκουν αυτοί οι γιγάντιοι λίθοι; Όχι, δεν αποτελούν τμήμα του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών

Αν νομίσατε ότι η εικόνα δείχνει τμήμα του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, νομίσατε λάθος.

Οι γιγάντιοι αυτοί λίθοι είναι τμήμα του τείχους Σακσαϋουαμάν, που περιβάλλει την αρχαία πόλη Κούζκο, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας.

Όταν οι Ισπανοί κατακτητές αντίκρισαν για πρώτη φορά το μεγαθήριο που περιέβαλε το Κούζκο, πίστεψαν ότι το έχτισαν δαίμονες.

Δεν μπορούσαν να φανταστούν, πώς ένας λαός που θεωρούσαν αμόρφωτο και πρωτόγονο, κατάφερε να δημιουργήσει ένα τέτοιο αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

Η πύλη των λεόντων. Wikimediamtx Commons

Άλλοι υποστηρίζουν ότι η έμπνευση πίσω από το Σακσαϋουαμάν ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Λόγω της ομοιότητας του με τις Μυκήνες, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι Αρχαίοι Έλληνες ταξίδεψαν μέχρι το Περού και μεταλαμπάδευσαν τις αρχιτεκτονικές τους γνώσεις στους ιθαγενείς. Ο Ιταλός καθηγητής φυσικής του Πανεπιστημίου του Ρίο Ντε Τζανέιρο Enrico Mattievich επιμένει ότι το ταξίδι του Οδυσσέα στον κάτω κόσμο ήταν το Περού, όπου μεταλαμπάδευσε στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού. Τα τεκμήρια του είναι ελλιπή, αλλά σε ένα έχει δίκιο. Τα τείχη του Σακσαϋουαμάν θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι στις Μυκήνες.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Pixabay

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Οι εντυπωσιακές αλυκές του Περού μοιάζουν με πολικό τοπίο. Τις αποκαλούν «Ιερά Δάκρυα» επειδή οι Ίνκας πίστευαν ότι οι κρύσταλλοι άλατος είναι στην πραγματικότητα τα δάκρυα των προγόνων τους (φωτο & βίντεο)  

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu