Σεξιστικά τα σχόλια για την φαλάκρα αν γίνονται στον χώρο εργασίας αποφάσισε βρετανικό δικαστήριο

Σεξιστικά τα σχόλια για την φαλάκρα αν γίνονται στον χώρο εργασίας αποφάσισε βρετανικό δικαστήριο

Δικαστήριο στη Βρετανία αποφάσισε ότι τα σχόλια για την φαλάκρα ενός άνδρα μέσα στον εργασιακό του χώρο θα θεωρούνται πλέον σεξιστικά όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τα σχόλια για το μέγεθος του στήθους μιας γυναίκας

Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει ο Τόνι Φιν, εργαζόμενος κατά της κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν για 24 χρόνια. Αφότου απολύθηκε, κατήγγειλε έναν επόπτη ο οποίος τον Ιούλιο του 2019 τον είχε αποκαλέσει «bald cunt» («καραφλό μ….»)

Οι δικαστές είπαν ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η αναφορά με αυτόν τον υποτιμητικό τρόπο ήταν ανεπιθύμητη συμπεριφορά όσον αφορά τον Φιν». Αν και αυτές οι αγοραίες εκφράσεις ήταν συνηθισμένες στο εργασιαικό περιβάλλον, «κατά την κρίση μας» ο επόπτης «ξεπέρασε τα όρια κάνοντας προσωπικές παρατηρήσεις στον ενάγοντα σχετικά με την εμφάνισή του».

Με όσα είπε ο επόπτης «είχε σκοπό να προσβάλει την αξιοπρέπεια του Φιν και να δημιουργήσει ένα εκφοβιστικό, εχθρικό, ταπεινωτικό ή προσβλητικό περιβάλλον γι’ αυτόν», αναφέρει η απόφαση.

Και προσθέτουν: «Κατά την κρίση μας, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της λέξης “φαλακρός” αφενός και του προστατευόμενου χαρακτηριστικού του φύλου. Ο δικηγόρος της εταιρείας σωστά ανέφερε ότι και οι γυναίκες όπως και οι άντρες χάνουν μαλλιά. Παρόλα αυτά, για τα τρία μέλη αυτού του δικαστηρίου, είναι σαφές ότι η απώλεια είναι πολύ πιο συνήθης στους άνδρες απ’ ό,τι στις γυναίκες. Και βρίσκουμε πως έχει άμεση σχέση με το φύλο».

«Το δικαστήριο ως εκ τούτου αποφασίζει πως η αναφορά στο θύμα σαν “καραφλό μ….” ήταν ανάρμοστη συμπεριφορά, παραβίαση της αξιοπρέπειας του ενάγοντος, δημιούργησε απειλητικό περιβάλλον για εκείνο, έγινε με πρόθεση και ήταν συνδεδεμένο με το φύλο του ενάγοντος» καταλήγει η απόφαση.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu