Η έννοια της λέξης «σκρόφα» είναι το θηλυκό γουρούνι. Στην καθομιλουμένη χρησιμοποιείται ως υποτιμητικός χαρακτηρισμός και συνδέεται με τον άσχημο χαρακτήρα μιας γυναίκας.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας θα υπήρχε ένα σύμπλεγμα από μικρές παραλίες που προσφέρουν μοναδικής ομορφιάς εικόνες στους ανήσυχους ταξιδιώτες. Είναι γνωστές ως Σκρόφες ή Παλιοπόταμος.

Οι Σκρόφες είναι ένα σύνολο από μικρές παραλίες και κολπίσκους, στη συντριπτική πλειοψηφία τους με άμμο και όλες με πανέμορφα γαλανά νερά. Αερολήψη Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο μια τόσο όμορφη γωνιά της Ελλάδας ονομάστηκε έτσι. Οι Σκρόφες διαψεύδουν την ονομασία τους γιατί όμορφες και γαλήνιες.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται μια σειρά από μικρές παραλίες γνωστές ως Σκρόφες (ή Παλιοπόταμος).

Πρόκειται για ένα σύνολο από μικρές παραλίες και κολπίσκους, στη συντριπτική πλειοψηφία τους με άμμο και όλες με κρυστάλλινα νερά. Η πρόσβαση γίνεται μέσω χωματόδρομου και αποτελούν ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει το μπάνιο του μακριά από τις «κοσμικές» παραλίες, μέσα στη φύση.

Η πρόσβαση στις Σκρόφες γίνεται μέσω χωματόδρομου. Η κρυφή παραλία στον Παλιοπόταμο προσεγγίζεται από μονοπάτι και απαιτεί κάποιες αναρριχητικές ικανότητες.

Αυτή που ξεχωρίζει είναι η πιο μακρινή και απομονωμένη. Ο Παλαιοπόταμος είναι μικρή μακρόστενη ακατοίκητη νησίδα στον Πατραϊκό κόλπο και στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού με υψόμετρο 10 μέτρα. Αποτελεί το μέτωπο της θαλάσσιας περιοχής που ονομάζεται λιμνοθάλασσα Παλαιοποτάμου, μιας από τις έξι ενότητες που διαμορφώνουν τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Την απόκρημνη παραλία κατέγραψε με drone ο συνεργάτης μας Ανδρέας Κουτσοθανάσης:

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Quiz για τα ελληνικά νησιά. Ποιο είναι το «νησί των σφουγγαράδων» και ποιο το «νησί της μακροζωίας»; Πού γυρίστηκε το «Mamma Mia»; …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here